Home » Afstuderen! En nu?

Stap 1. Afstuderen

Wat heb jij geleerd in jouw afstudeerstage en is jouw verslag al goedgekeurd? Heb jij alle kerntaken met succes afgerond? Of ben je nu bezig met de afronding op school nu je dit leest?
Even doorzetten; Je gaat hierna een volledig nieuwe fase in, namelijk de banenmarkt op. Spannend, maar ‘don’t be stressed, you are simply the best’, wij helpen je met de eerste stappen richting een carrière in de IT.

Stap 2. Weten wat je kan en wat je wilt

Geslaagd en nu? Weet je al welke kant je op wilt? Stap twee is gemakkelijk: Bedenk wat je wilt en wat je kan. Of beter nog, wat wil je absoluut niet? Realiseer je wel dat je als starter in een functie moet beginnen waarvan je weet dat je het ook daadwerkelijk kan.  Het is vrij onwaarschijnlijk dat je start als IT manager. Houdt het dus wel haalbaar voor jezelf. Wat is dan haalbaar en hoe werkt dat als starter? Daarover vertellen wij meer op onze starterspagina.

Stap 3. Vind die perfecte baan!

Ben je er al uit? Wat ga je doen? Welke werkomgeving lijkt je leuk? Grote kans dat je enkel een of twee stage-bedrijven hebt gezien. Maak daarom ook gebruik van deze periode om eens bij andere bedrijven te kijken! Detachering is de perfecte manier om dit te doen:
–  Je hebt een contract bij één werkgever maar ziet meerdere omgevingen (o ja en zit je ergens echt op je plek? Er zijn ook deta-vast mogelijkheden waardoor je kan worden overgenomen door de opdrachtgever);

–  Daarnaast kan je certificaten behalen om kennis uit te breiden en dit toepassen bij verschillende projecten (en zo verdien je ook gemakkelijk een leaseauto, dat is de bonus na het behalen van jouw ITIL, MD100 en MD101 of AZ900);

–  Je hebt altijd een team achter je staan om vragen aan te stellen als je ergens tegenaan loopt;

–  Er werken meerdere IT professionals die je tegen komt bij leuke events waarvoor jij ook uitgenodigd gaat worden (denk aan Gamescom in Augustus).

Zullen we nog even doorgaan?
Wil jij dus een vliegende start maken? Kijk bij onze onze vacatures en solliciteer!

Stap 4. Je sollicitatie voorbereiden

Voorbereiding is alles. Hierdoor laat je zien dat je goed geïnformeerd bent over het bedrijf, dat je weet wat er van je verwacht wordt in de functie en dat je goede zelfkennis hebt.
Als starter kan solliciteren best spannend zijn. Maar ook hierbij helpen wij je graag. Bekijk nu onze sollicitatietips.
(Psst, je mag ook altijd bij ons komen “oefenen” met solliciteren, misschien ga je wel met een baan naar huis.)

Stap 5. Op gesprek!

Super, je mag op gesprek! Mixed-feelings, want nu gaat het om jouw toekomst en dat is best stressvol. Zorg dus dat je op tijd van huis vertrekt, weet waar je kan parkeren of ga met het openbaar vervoer. Houd rekening met file gevoelige routes en zorg dat je de juiste kleding aantrekt die past bij de stijl van het bedrijf. Doe een lekker geurtje op, besteed wat aandacht aan je kapsel, neem een pepermuntje vooraf.. Doe dit absoluut niet: Het dragen van vieze gympen en/of een shirt/trui met vlekken of gaten, kauwgom inhouden tijdens het gesprek, telefoon niet op stil zetten, zonder voorbereiding op gesprek gaan. Ben jij er klaar voor..?

Stap 6. Contract tekenen

En daarvoor is er maar één goede optie. Contract tekenen bij Linden-IT, want wij gaan je helpen aan een vliegende start in jouw carrière. Welke startdatum mogen wij voor je opschrijven?

Uitgelicht

Helpdeskonderzoek 2022

Linden-IT vindt het belangrijk om kennis en inzichten met de markt te delen. Daarom hebben we ook in 2022 met veel plezier weer ons maatgevende helpdeskonderzoek gehouden. We vroegen honderden…

Lees verder »

Het belang van vitaliteit

‘Vitaliteit’ een woord dat je tegenwoordig overal tegenkomt. Niet alleen op de werkvloer, maar eigenlijk overal in ons dagelijks leven. Is het niet je werkgever die het belang van vitaliteit…

Lees verder »

Helft Nederlandse bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen

Nog nooit was de arbeidsmarkt zo krap als nu; in het eerste kwartaal van 2022 stonden er 133 vacatures per 100 werklozen open (bron: CBS). Werkgevers kampen met personeelstekorten en…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!