Home » Nieuws » Bijzondere en grappige servicedeskmomenten

Op de servicedesk komen dagelijks vele soorten belletjes en berichtjes binnen. De meeste incidenten en changes komen geregeld voor en zijn gemakkelijk te verhelpen. Af en toe zitten er bijzondere of grappige momenten tussen die je niet snel zult vergeten. We hebben de leukste servicedesk situaties op een rijtje gezet.

1. De klassieke fout

Een gebruiker belde een keer dat na meerdere keer de pc opgestart te hebben het beeldscherm nog steeds niet functioneerde. De servicedesk medewerker vroeg of zijn beeldscherm wel aan stond. Tja…dat had hij toch even over het hoofd gezien! Voilà, probleem opgelost.

2. Geen beeld bij vergadering

Helemaal in paniek kwam bij ons een bericht binnen dat een gebruiker geen beeld had op een extern beeldscherm tijdens een belangrijke vergadering. Na meerdere keren het beeldscherm en de laptop opnieuw te hebben opgestart, kwamen ze erachter dat de kabel niet was aangesloten. Hoe moeilijk kan het zijn?

3. Gebrek aan schijfruimte

Tijdens een Teamview-sessie begon een gebruiker te klagen dat zijn C-schijf vol zat, maar hij was heel even vergeten dat de servicedesk mee kon kijken. Hij delete snel zijn muziekmap met het gevolg dat zijn computer geen melding meer gaf. Probleem opgelost, alleen jammer dat hij zich toch een beetje betrapt voelde.

4. Opgeruimd bureaublad

Op een dag kwam er een bericht binnen dat de computer ontzettend veel geluid maakte bij het opstarten. Na wat speurwerk kwamen de servicedesk medewerkers achter het probleem: de koffiemok stond op de computerkast en veroorzaakte het geluid. Beetje jammer, toch?

5. Bij het verkeerde eind hebben

Een gebruiker klaagde bij de servicedesk dat hij geen verbinding kon maken met de remote desktopomgeving. Na vele pogingen van de servicedesk is het probleem uiteindelijk opgelost door je raadt het al: de gebruiker zelf. Doordat hij een Knowledge Item stuurde, was het team in staat om het probleem alsnog op te lossen.

6. Als muziek in de oren

Een gebruiker had gemeld dat het geluid van zijn zakelijke smartphone niet goed functioneerde. Hij was er vol van overtuigd dat de telefoon kuren had. Na wat testen bleek dat zijn koptelefoon van thuis het had begeven. Soms is de oplossing erg voor de hand liggend.

7. Ik kan niet inloggen

Iedereen heeft het wel eens: je weet zeker dat je het juiste wachtwoord ingevoerd hebt, maar toch kun je niet inloggen. Zo ook de gebruiker uit dit incident. Na meerdere keren geprobeerd te hebben bleef hij bij zijn standpunt dat zijn wachtwoord correct was. Na wat speurwerk kwamen ze erachter dat de taal van zijn toetsenbord was veranderd naar het Pools.

8. Gecensureerd voor het leven

Een gebruiker had een melding gemaakt dat zijn beeldscherm gedeeltelijk gecensureerd was door de zwarte balken die in beeld verschenen waren. Hij had gemeld dat hij nu niet meer op normale manier achter zijn computer kon zitten. Na een Teamviewer-sessie kwamen ze achter het probleem. Zijn schermresolutie stond verkeerd. Met twee drukken op de knop was het probleem zo verholpen.

Heb jij zelf ook weleens bijzondere of grappige momenten op de servicedesk meegemaakt? Laat het ons weten! Wil jij in teamverband ook incidenten en changes oplossen voor gebruikers? Bekijk dan nu de leukste IT-vacatures.

Uitgelicht

Helpdeskonderzoek 2022

Linden-IT vindt het belangrijk om kennis en inzichten met de markt te delen. Daarom hebben we ook in 2022 met veel plezier weer ons maatgevende helpdeskonderzoek gehouden. We vroegen honderden…

Lees verder »

Het belang van vitaliteit

‘Vitaliteit’ een woord dat je tegenwoordig overal tegenkomt. Niet alleen op de werkvloer, maar eigenlijk overal in ons dagelijks leven. Is het niet je werkgever die het belang van vitaliteit…

Lees verder »

Helft Nederlandse bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen

Nog nooit was de arbeidsmarkt zo krap als nu; in het eerste kwartaal van 2022 stonden er 133 vacatures per 100 werklozen open (bron: CBS). Werkgevers kampen met personeelstekorten en…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!