Mobile Device Management software

Bedrijven besteden geen aandacht aan de beveiliging en het beheer van mobile devices

Het gebruik van Mobile Devices blijft maar toenemen. Volgens het onderzoek van Zenith zal in 2017 wereldwijd 75% van het internetverkeer via mobile devices gaan. In 2018 loopt dit zelfs op tot 80%. Logischerwijs is ook het gebruik van mobile devices in het bedrijfsleven toegenomen. Dit zorgt voor maatregelen rondom de controle van Mobile Devices. Zo gebruiken steeds meer bedrijven Mobile Device Management software om de groei van het aantal devices in goede banen te leiden. Wij hebben een onderzoek gedaan naar het gebruik van deze systemen. In dit artikel besteden wij aandacht aan de voordelen van MDM-software en de resultaten van ons onderzoek.

Waarom Mobile Device Management software?

MDM-software geeft een overzicht van het gebruik van Mobile Devices binnen een organisatie. Zo kan bijvoorbeeld bij verlies van een device data op straat komen te liggen. Met MDM-software kan deze data op afstand gewist worden. Zo voorkom je dat jouw data in verkeerde handen komt. MDM-software maakt ook de uitrol van Bring Your Own Device (BYOD) gemakkelijker, zo bevatten deze systemen een secure content locker. Hierdoor blijft informatie beter beveiligd. Verder is het mogelijk om rechten en rollen toe te voegen aan een bepaald device en de uitrol van apps te beheren. Er zijn nog veel meer voordelen en mogelijkheden met deze systemen. Wil jij weten wat MDM-software voor jouw organisatie kan betekenen? Wij adviseren jou graag.

Welke systemen kan je hiervoor gebruiken?

Er zijn verschillende aanbieders op het gebied van MDM-software. Hieronder een lijst van een aantal bekende softwarepakketten.

  • MobiControl (Soti)
  • AirWatch (Vmware)
  • XenMobile (Citrix)
  • MaaS360 (IBM)
  • Mobile Device Manager Plus (ManageEngine)
  • Mobile Management (Amtel)
  • Enterprise Mobility Management (AppTec360)
  • Microsoft Intune
  • Radia Endpoint Management

In ons onderzoek hebben wij deze aanbieders met elkaar vergeleken. Hieruit bleek dat de systemen van MobiControl, Airwatch en Xenmobile het meest gebruikt worden in Nederlandse organisaties. Een uitgebreide uitleg met specificaties van deze systemen zijn terug te lezen in ons Whitepaper.

Wat verder uit het onderzoek kwam

De ondervraagden bestaan voornamelijk uit midden en groot bedrijf. Hiervan gebruikt iets meer dan de helft (56%) MDM-software. Een derde van deze bedrijven maakt gebruik van BYOD. De producten van Apple, zowel de iPhone en iPad, worden het meest gebruikt voor zakelijk gebruik. Voor meer informatie en statistieken kun je onze whitepaper over MDM-software hieronder downloaden. Heb je vragen over de inzet van MDM-softwarepakketten? Neem dan contact met ons op.

Download de whitepaper nu!