Home » Carrière » Expertises » Applicatiebeheer

Applicatiebeheerders zijn verantwoordelijk voor het beheer van softwaretoepassingen binnen een bedrijf. Daarbij is de functie van een applicatiebeheerder onder te verdelen in functioneel en technisch beheer. De functionele beheerder houdt zich meer bezig met de praktische kant van het verhaal: hij implementeert, verbetert en onderhoudt terwijl de technische beheerder meer gaat over de werking van de applicaties: hij monitort, luistert, communiceert en faciliteert. 

Functioneel Applicatiebeheerder 

Als functioneel applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor bijvoorbeeld een specifieke applicatie, een ERP-systeem of een CRM-systeem bij de klant. Jij bent de spil in het web die ervoor moet zorgen dat het systeem optimaal afgestemd is op het bedrijfsproces. Dit begint bij degelijke beheertaken. Je bent continu op zoek naar verbeteringen in de dagelijkse processen met behulp van een ERP-systeem. Jij bent als functioneel applicatiebeheerder de drijvende kracht in het uitrollen en uitdragen van de specifieke applicaties binnen de organisatie! 

Technisch applicatiebeheerder 

Een technisch applicatiebeheerder is weer bezig met het beheren van diverse applicaties en het verhelpen van problemen of implementeren wensen bij gebruikers op deze specifieke applicatie. Daarnaast zoek je ook uit waar de problemen vandaan komen en los je dit ook zelfstandig op. Dit doe je in overleg met de gebruiker en de softwareleverancier en schrijft vervolgens een aanbeveling. Die aanbeveling voer je ook meteen uit wanneer er toestemming is. Jij zorgt ervoor dat servers in de lucht blijven en dat ze goed benaderbaar blijven. 

Software, tools, pakketen en methodes die gebruikt worden:

 • CRM, ERP
 • Navision, Microsoft Dynamics
 • Salesforce, PipeDrive
 • Oracle/span>
 • AFAS
 • Development talen
 • SQL, MySQL
 • Testen
 • BiSL, ASL, ITIL

Onze laatste vacatures in jouw expertisegebied

 • Werkplek-/applicatiebeheerder

  Zoetermeer
  Applicatiebeheer
  MBO
  40 uur
 • Functioneel Beheerder Den Haag

  Den Haag
  Applicatiebeheer
  HBO
  40 uur
 • Functioneel Applicatiebeheerder in Haarlem

  Haarlem
  Applicatiebeheer
  MBO
  40 uur

Werken bij Linden-IT betekent:

Doorgroeimogelijkheden

Uitgebreide opleidingsmogelijkheden

De mooiste uitdagingen

Persoonlijkheid, transparantie, groei en plezier

Goede voorwaarden

Lees meer over werken bij Linden-IT.

Groeien binnen Linden-IT

Traineeships van Linden-IT

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Collega's vertellen...

Sjoerd

Bij welk project werk je en wat doe je precies?
Een van de rollen die ik bij de opdrachtgever doe is Applicatiebeheer ; de applicatiebeheerder de technicus die ervoor zorgt dat systemen goed beheerd en onderhouden blijven. Bedrijfsprocessen en -doelen veranderen voortdurend. Als applicatiebeheerder zorg je ervoor dat de applicatie mee-ontwikkelt met de trends binnen de organisatie, maar ook breder met de laatste trends en mogelijkheden op IT-gebied. Je voorziet in de veranderbehoeften vanuit de business door nieuwe functionaliteiten te configureren, nog voordat de eindgebruikers weten dat iets mogelijk is. De applicatiebeheerder zit vaak dus ook centraal op de IT-afdeling.

Hoe ziet een werkdag eruit?
De werkdag begint altijd met een bakje koffie, daarna hebben we even een kleine standup hoe we er voorstaan wat er is gebeurd de dag er voor en of collega’s vragen en of hulp ergens bij nodig hebben. Daarna begin je of aan je geplande werkzaamheden of zit je in een meeting, je kijkt naar de binnen gekomen incidenten en plant deze in om te behandelen.

Welke certificaten behaald?
Voor de rol van applicatiebeheerder zou ik aanraden om minimaal ITIL en ASL te hebben, daarnaast voor is deze rol ook een grootstuk van belang dat je ervaring hebt in de IT

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met mijn motor, lekker wandelen en nu het weer kan lekker een terrasje pakken en uiteten gaan.

Applicatiebeheer

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Uitgelicht

Wat is Incident Management?

In deze blog verteld onze IT-consultant Sjoerd ons over incident management. In dit stuk krijg je te weten wat incident management precies inhoudt en verteld Sjoerd wat je nu wel…

Lees verder »

Linden-IT Medewerkers van het kwartaal!

Met trots presenteren wij wederom de medewerkers van het kwartaal. De IT-professionals die het verdienen om in de spotlight te worden gezet! Ieder kwartaal wordt er per regio een medewerker…

Lees verder »

Serie: Beter werken – Deel 4 – Gevaren op de werkvloer

Het is alweer tijd voor de vierde blog in de reeks ‘beter werken’. Dit keer staat het thema ‘gevaren op de werkvloer’ centraal. Nicole neemt ons mee in een reeks…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe we kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!