Home » Carrière » Expertises » Software Development

Wanneer je denkt aan Software Development krijg je al snel een beeld van programmeurs die ingewikkelde, onbegrijpelijke codes typen waaruit vervolgens een ingenieus softwareproduct ontstaat. Dit is inderdaad een onderdeel hiervan, maar zeker niet het enige. Een ding is duidelijk, bij Software Development komen meerdere dingen kijken en ook bij Linden-IT hebben we veel verschillende expertises in dit gebied! 

Front-End Developer 

Een van de expertises is Front-end Developer. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de technische kant van het front-end van een applicatie, website of programma. Je zorgt in feite voor de verbinding tussen het design en de programmatuur die nodig is om het te laten functioneren. Het is belangrijk om als Front-end Developer kennis te hebben van programmeertalen zoals HTML en Javascript. 

Back-End Developer 

Als Back-end Developer ben je, je kan het al raden, verantwoordelijk voor de back-end van een website, applicatie of programma. De precieze werkzaamheden van Back-end Developers hangt meestal af van hun specialisatie. Over het algemeen houden Back-enders zich bezig met het ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van nieuwe back-endtoepassingen. 

Full Stack Developer 

Full-Stack Developer is een programmeur die zowel front-end als back-end en soms ook DevOps werkzaamheden verricht. Een Full-Stack Developer kan applicaties en features van A tot Z ontwikkelen. Voor deze functie moet je een allrounder zijn die een brede, maar doorgaans minder specialistische kennis heeft dan een back-end of front-end developer. 

UI & UX Developer 

Een term die vaak gebruikt wordt bij het bouwen van websites: UI en UX Designer. Deze functie speelt een cruciale rol in het proces en Web Development.  

UX staat voor User Experience, wat letterlijk gebruikers ervaring betekent. Hier draait het om het maken van een ontwerp dat resulteert in een optimale gebruikerservaring. Hoe sneller een platform erin slaagt om de wensen van de bezoeker te vervullen, hoe beter de UX-designer zijn werk heeft gedaan! 

UI staat voor User Interface, dat gebruikersomgeving betekent. Dit kan bijvoorbeeld de gebruikersomgeving van een website zijn, maar ook applicaties natuurlijk. Niet alleen een ontwerp, maar juist het goed functioneren van alle elementen in de interface zijn voor een UI designer van groot belang. Het doel van User Interface Design is om tot een betere en vriendelijkere gebruikerservaring te komen 

App Developer 

De naam zegt het eigenlijk al, maar een App Developer is iemand die apps ontwerpt, ontwikkelt en/of implementeert. Als App Developer kan je apps en games ontwikkelen maar ook veel verschillende toepassingen zoals navigatie, reisinformatie, nieuws en internetbankieren. Een leuke maar ook een uitdagende functie! Hierdoor wordt vaak de nodige programmeer ervaring al gevraagd van veelgebruikte programmeertalen zoals Java en Objective-C. 

Software, tools, pakketen en methodes die gebruikt worden:

 • Java, JavaScript
 • HTML, CSS
 • PHP
 • Microsoft .NET/span>
 • C++
 • Node.js, Vue.js, AngularJS
 • MongoDB, MySQL
 • AWS, Azure, Google Cloud
 • Agile, Scrum, Kanban

Onze laatste vacatures in jouw expertisegebied

 • Student PHP Developer

  Amsterdam
  Software Development
  HBO
  24 uur
 • Student Back-end Developer in Amsterdam

  Amsterdam
  Software Development
  HBO
  16 uur
 • Student Front-end Developer in Amsterdam

  Amsterdam
  Software Development
  HBO
  16 uur

Werken bij Linden-IT betekent:

Doorgroeimogelijkheden

Uitgebreide opleidingsmogelijkheden

De mooiste uitdagingen

Persoonlijkheid, transparantie, groei en plezier

Goede voorwaarden

Lees meer over werken bij Linden-IT.

Groeien binnen Linden-IT

Traineeships van Linden-IT

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Collega's vertellen...

Marten

Bij welk project werk je en wat doe je precies?
Begin maart 2021 ben ik afgestudeerd van de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de Avans hogeschool in Breda. Na mijn afstuderen ben ik via Linden-IT in contact gekomen met het huidige bedrijf waar ik nu werk. Hier ben ik momenteel aan de slag als Front-end JavaScript Engineer. 

Hoe ziet een werkdag eruit?
Mijn organisatie heeft geen kantoor. Iedereen werkt dus op afstand. Meestal begin ik mijn dag tussen negen en half 10. Ik begin mijn dag samen met de collega die ook aan de front-end werkt. Iedere ochtend hebben we een half uurtje ingepland waar ik al mijn vragen en andere dingen die ik eventueel tegen gekomen ben kan stellen. Het ontwikkelteam werkt met de SCRUM methodiek. Iedere dag om 11 uur komen we bij elkaar om de daily standup te doen. Verder vul ik mijn dagen vooral met het bouwen van componenten o.b.v. de gemaakte ontwerpen in JavaScript (VueJS). Behalve op vrijdagen, op vrijdag ben ik bezig met het volgen van cursussen. 

Wat doe je in je vrije tijd?
Natuurlijk ben ik ook niet de gehele dag aan het werk. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om bezig te zijn met kunst en design. Zo vind ik het leuk om aan urban sketching te doen. Dit is een vorm van tekenen waarbij je je omgeving schetst. Dit doe ik vooral als ik op reis ben, iets wat ik ook ontzettend leuk vind om te doen. Daarnaast lees ik ook non-fictie boeken

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Uitgelicht

Wat is Incident Management?

In deze blog verteld onze IT-consultant Sjoerd ons over incident management. In dit stuk krijg je te weten wat incident management precies inhoudt en verteld Sjoerd wat je nu wel…

Lees verder »

Linden-IT Medewerkers van het kwartaal!

Met trots presenteren wij wederom de medewerkers van het kwartaal. De IT-professionals die het verdienen om in de spotlight te worden gezet! Ieder kwartaal wordt er per regio een medewerker…

Lees verder »

Serie: Beter werken – Deel 4 – Gevaren op de werkvloer

Het is alweer tijd voor de vierde blog in de reeks ‘beter werken’. Dit keer staat het thema ‘gevaren op de werkvloer’ centraal. Nicole neemt ons mee in een reeks…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe we kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!