Home » Carrière » Expertises » Systeem- en netwerkbeheer

Systeembeheerder 

Als systeembeheerder heb je een brede functie en zorg je voornamelijk voor de implementatie van software en hardware in een organisatie. Voor elke seconde dat de website of server uitval is dit verloren productiviteit, inkomsten en hoge kosten van downtime. Bij technische complicaties of bijvoorbeeld netwerkproblemen ben jij als systeembeheerder degene die handelend optreedt om de problemen op te lossen. Maar het gaat verder dan alleen problemen oplossen, als systeembeheerder moet je vooruit kunnen kijken én verantwoordelijkheid kunnen nemen. 

Netwerkbeheerder 

Bij netwerkbeheer ben je, je raad het al, bezig met het netwerk beheren. Maar het beheren van een computernetwerk geeft veel verschillende taken. Een computernetwerk is namelijk de infrastructuur voor servers, netwerkapparatuur, kabels etc. Een netwerkbeheerder zorgt hierbij dus voor het onderhoud, voldoende capaciteit voor het aantal computers, functionaliteiten en de integratie van de infrastructuur. Een functie dus waar je nooit stil bij staat! 

Software, tools, pakketen en methodes die gebruikt worden:

 • Microsoft Azure
 • Microsoft365
 • VMWare, HyperV
 • Linux
 • Cisco
 • Scripting
 • Cisco
 • Voice, VPN, VOIP
 • ITIL, Scrum

Onze laatste vacatures in jouw expertisegebied

 • Systeembeheerder regio Arnhem

  Arnhem
  Systeem- en netwerkbeheer
  MBO
  40 uur
 • Systeembeheerder in Amersfoort

  Amersfoort
  Systeem- en netwerkbeheer
  MBO
  40 uur
 • Netwerkbeheerder in Alphen aan den Rijn

  Alphen aan den Rijn
  Systeem- en netwerkbeheer
  MBO
  40 uur

Werken bij Linden-IT betekent:

Doorgroeimogelijkheden

Uitgebreide opleidingsmogelijkheden

De mooiste uitdagingen

Persoonlijkheid, transparantie, groei en plezier

Goede voorwaarden

Lees meer over werken bij Linden-IT.

Groeien binnen Linden-IT

Traineeships van Linden-IT

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Collega's vertellen...

Ramon

Bij welk project werk je en wat doe je precies?
Als Senior Systeembeheerder vul ik het infra team van de opdrachtgever aan en zorgen wij ervoor dat de IT-infrastructuur en alles daar omheen goed blijft draaien. Naast continuïteit is Security ook een belangrijk punt waar continu verbeterslagen mogelijk zijn. De technologie staat immers niet stil. 

Hoe ziet een dag eruit?
Een werkdag bestaat uit het uitvoeren van de dagelijkse checks, het behandelen van 2e lijn tickets, het uitvoeren van changes, het houden van meetings en het ondersteunen van de helpdesk. Ook is er ruimte voor automatisering en het efficiënter laten verlopen van processen met behulp van IT. 

Welke certificaten heb je behaald?
Op dit moment heb ik AZ-900 behaald en heb ik een examen ingepland voor AZ-104. Na het behalen van dit certificaat zal ik starten met AZ-303. Het doel is om uiteindelijk een Azure expert te worden aangezien dat vlak mij erg trekt en in mijn ogen de toekomst is. 

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik bezig met 3D-printing, wandelen in de natuur met mijn vrouw en hond, boulderen (soort van wandklimmen), gamen en andere computer gerelateerde dingen. 

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Uitgelicht

Wat is Incident Management?

In deze blog verteld onze IT-consultant Sjoerd ons over incident management. In dit stuk krijg je te weten wat incident management precies inhoudt en verteld Sjoerd wat je nu wel…

Lees verder »

Linden-IT Medewerkers van het kwartaal!

Met trots presenteren wij wederom de medewerkers van het kwartaal. De IT-professionals die het verdienen om in de spotlight te worden gezet! Ieder kwartaal wordt er per regio een medewerker…

Lees verder »

Serie: Beter werken – Deel 4 – Gevaren op de werkvloer

Het is alweer tijd voor de vierde blog in de reeks ‘beter werken’. Dit keer staat het thema ‘gevaren op de werkvloer’ centraal. Nicole neemt ons mee in een reeks…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe we kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!