Bekijk direct de vacatures in jouw IT-beroep.

Vacatures in Applicatiebeheer

In het IT-beroep applicatiebeheer ben je verantwoordelijk voor het beheren van de softwaretoepassingen binnen een bedrijf. De functie van een applicatiebeheerder is onder te verdelen in functioneel en technisch beheer. De functionele beheerder houdt zich vooral bezig met de praktische kant van het verhaal: hij implementeert, verbetert en onderhoudt terwijl de technische beheerder meer gaat over de werking van de applicaties: hij monitort, luistert, communiceert en faciliteert.

Functioneel applicatiebeheerder

Als functioneel applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor bijvoorbeeld een specifieke applicatie, een ERP-systeem of een CRM-systeem bij de klant. Jij bent de spil in het web die ervoor moet zorgen dat het systeem optimaal afgestemd is op het bedrijfsproces. Dit begint bij degelijke beheertaken. Je bent continu op zoek naar verbeteringen in de dagelijkse processen met behulp van een ERP-systeem. Jij bent als functioneel applicatiebeheerder de drijvende kracht in het uitrollen en uitdragen van de specifieke applicaties binnen de organisatie!

Technisch applicatiebeheerder

Een technisch applicatiebeheerder is bezig met het beheren van diverse applicaties en het verhelpen van problemen of implementeren van wensen van gebruikers op specifieke applicaties. Daarnaast zoek je ook uit waar de problemen vandaan komen en los je dit zelfstandig op. Dit doe je in overleg met de gebruiker en de softwareleverancier en schrijft vervolgens een aanbeveling. Die aanbeveling voer je ook meteen uit wanneer er toestemming is. Jij zorgt ervoor dat servers in de lucht blijven en dat ze goed benaderbaar blijven.

Lees hier meer over de taken van een applicatiebeheerder

Software, tools, pakketen en methodes die gebruikt worden:


  • CRM, ERP
  • Navision, Microsoft Dynamics
  • Salesforce, PipeDrive
  • Oracle
  • AFAS
  • Development talen
  • SQL, MySQL
  • Testen
  • BiSL, ASL, ITIL
Wat kun je verwachten?

Werken bij Linden-IT betekent:

Doorgroeimogelijkheden

Uitgebreide opleidingsmogelijkheden

De mooiste uitdagingen

Persoonlijkheid, transparantie, groei en plezier

Goede voorwaarden

Lees meer over werken bij Linden-IT

Groeien binnen Linden-IT

Traineeships van Linden-IT

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Collega's vertellen...

Sjoerd

Bij welk project werk je en wat doe je precies?
Een van de rollen die ik bij de opdrachtgever doe is Applicatiebeheer ; de applicatiebeheerder de technicus die ervoor zorgt dat systemen goed beheerd en onderhouden blijven. Bedrijfsprocessen en -doelen veranderen voortdurend. Als applicatiebeheerder zorg je ervoor dat de applicatie mee-ontwikkelt met de trends binnen de organisatie, maar ook breder met de laatste trends en mogelijkheden op IT-gebied. Je voorziet in de veranderbehoeften vanuit de business door nieuwe functionaliteiten te configureren, nog voordat de eindgebruikers weten dat iets mogelijk is. De applicatiebeheerder zit vaak dus ook centraal op de IT-afdeling.

Hoe ziet een werkdag eruit?
De werkdag begint altijd met een bakje koffie, daarna hebben we even een kleine standup hoe we er voorstaan wat er is gebeurd de dag er voor en of collega’s vragen en of hulp ergens bij nodig hebben. Daarna begin je of aan je geplande werkzaamheden of zit je in een meeting, je kijkt naar de binnen gekomen incidenten en plant deze in om te behandelen.

Welke certificaten behaald?
Voor de rol van applicatiebeheerder zou ik aanraden om minimaal ITIL en ASL te hebben, daarnaast voor is deze rol ook een grootstuk van belang dat je ervaring hebt in de IT.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met mijn motor, lekker wandelen en nu het weer kan lekker een terrasje pakken en uiteten gaan.

Applicatiebeheer

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!