Een van de BI/Data IT-beroepen is BI Consultant. Als BI consultant combineer je data en tech met elkaar zodat bedrijfsbeslissingen op een juiste manier kunnen worden genomen. Jij voorziet stakeholders van de juiste input op het juiste moment. Hieronder vertellen we uitgebreid wat een BI Consultant doet, wat de doorgroeimogelijkheden zijn en o.a. wat je salaris zal zijn.

Wat is een BI Consultant?

Een Business Intelligence consultant ofwel BI consultant is verantwoordelijk voor het verbeteren van de interne processen van een bedrijf door middel van advies en data-analyse om een ​​concurrentievoordeel te behalen. Als een BI Consultant heb je een belangrijke rol in een organisatie, jij levert de juiste informatie aan de klant.

Wat doet een BI Consultant?

De rol van een BI consultant is om alle beschikbare technologie te gebruiken om organisaties te helpen bij het extraheren, verfijnen en voorbereiden van de gegevens uit verschillende bronnen (intern en extern) die essentieel kunnen zijn voor de besluitvorming. Met de beschikbare data kan een BI consultant anticiperen op toekomstige gebeurtenissen en ontwikkelingen. De taken van een BI Consultant zien er als volgt uit:

 • De gegevens die door de bedrijven zijn verzameld bekijken en valideren
 • Gegevensopslag bewaken
 • Werkprocessen documenteren
 • Beleid en procedures ontwikkelen voor het verzamelen en analyseren van gegevens
 • Analyseresultaten en -statistieken bewaken
 • Nieuwe methoden voor gegevensanalyse implementeren
 • Rapportage met data-analyse

BI Consultant opleidingen

Wil je BI Consultant worden? Bij Linden-IT bieden wij een BI/DATA traineeship aan waarbij wij jou van IT-professional naar BI Consultant/Data Scientist opleiden. Dit is een traject van 1 tot 2 jaar waar wij jou de handvatten geven om met Data & BI vraagstukken aan de slag te gaan. We leren je alles over Data, het visualiseren van Data en adviseren aan de hand van Data. Klik hier voor meer informatie over het traineeship en hoe je je kan aanmelden.

Opleidingen

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Welke skills heb je nodig als BI Consultant?

Een BI-consultant moet alles in de eerste plaats vanuit een zakelijk perspectief bekijken; met andere woorden, ze moeten de beschikbare gegevens begrijpen om de meest relevante informatie te selecteren en deze in het voordeel van het bedrijf te gebruiken.

Op technisch niveau vaardigheden als SQL, databasebeheer, expertise met BI-tools zoals Jedox, Qlik en TimeXtender; big data en vaardigheden op het gebied van datamining zijn wenselijk. Ten slotte kunnen programmeervaardigheden helpen bij het extraheren van regels uit gegevens.

BI Consultant salaris

BI Consultants zijn op dit moment zeer gewild. Daarnaast zijn er een aantal vaardigheden die een succesvolle BI-consultant nodig heeft. Deze kennis samen met het juiste gebruik van tools en de manier van communiceren staat gelijk aan veel benodigde expertise. Hierdoor mag je een zeer goed salaris als BI Consultant verwachten. Een Junior BI Consultant verdient gemiddeld tussen de € 2.600 en € 3.400 euro bruto per maand, terwijl een Senior BI Consultant tussen de € 4.400 en € 5.600 euro bruto per maand verdient.

BI Consultant vacatures

Zie jij nu het helemaal zitten en wil je als BI Consultant bij Linden-IT aan de slag? Dan hebben wij goed nieuws! Linden-IT is namelijk continu op zoek naar mensen die willen ontwikkelen. Naast trainingen, toegang tot een online studie bibliotheek, leaseauto en persoonlijke ontwikkeling biedt Linden-IT uitstekende secundaire voorwaarden aan.

Onze laatste BI Consultant vacatures

  Meld je aan bij Linden-IT

  Open sollicitatie

  klik hier

  Nieuws

  Uitgelicht

  Contact

  Hoe kunnen we je helpen?

  Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

  Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
  Vacature is verwijderd uit je favorieten!