Een van de BI/data IT-beroepen is Data Scientist. Op deze pagina vertellen we wat een Data Scientist doet, de doorgroeimogelijkheden, salaris en meer.

Wat is een Data Scientist?

Een Data Scientist helpt organisaties lastige problemen op te lossen. Een Data Scientist vindt de antwoorden op belangrijke vragen die organisaties helpen objectieve beslissingen te nemen. Een Data Scientist ontwerpt datamodellering processen om algoritmen en voorspellende modellen te creëren en aangepaste analyses uit te voeren.

Wat doet een Data Scientist?

Er is geen definitieve taakomschrijving als het gaat om een ​​rol als Data Scientist. Enkele taken waar je, je vaak mee bezig houdt:

 • Grote hoeveelheden data verzamelen en omzetten in een bruikbaarder formaat
 • Oplossen van bedrijf gerelateerde problemen met behulp van data gedreven technieken
 • Werken met verschillende programmeertalen, waaronder SAS, R en Python
 • Een goed begrip hebben van statistieken, inclusief statistische tests en distributies
 • Op de hoogte blijven van analytische technieken zoals machine learning, deep learning en tekstanalyse
 • Communiceren en samenwerken met zowel IT als business
 • Op zoek naar orde en patronen in gegevens, en trends spotten die het bedrijfsresultaat kunnen helpen

Data Scientist opleidingen

Wil je Data Scientist worden? Bij Linden-IT bieden wij een BI/DATA traineeship aan waarbij wij jou van IT-professional naar BI Consultant/Data Scientist opleiden. Dit is een traject van 1 tot 2 jaar waar wij jou de handvatten geven om met Data & BI vraagstukken aan de slag te gaan. We leren je alles over Data, het visualiseren van Data en adviseren aan de hand van Data. Klik hier voor meer informatie over het traineeship en hoe je je kan aanmelden.

Opleidingen

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Welke skills heb je nodig als Data Scientist?

Een Data Scientist moet een talent hebben voor het oplossen van problemen, het vermogen om goed te communiceren en een grote nieuwsgierigheid hebben naar hoe dingen werken en in elkaar steken. Afgezien van deze kwaliteiten, moet je ook een goed begrip nodig hebben van:

 • Statistieken en machine learning
 • Codeertalen zoals SAS, R of Python
 • Databases zoals MySQL en Postgres
 • Datavisualisatie en rapportage technologieën

Op de werkvloer

Een Data Scientist bij Linden-IT kan bij veel verschillende organisaties werken. Voornamelijk werk je bij een organisatie die grote hoeveelheden data heeft te verwerken. Dat kan een IT-bedrijf zijn, maar ook een bank, verzekeraar of overheidsinstantie. Daarnaast kan je als Data Scientist ook als consultant werken. Als consultant heb je een meer adviserende rol en adviseer je klanten over hoe om te gaan met de beschikbare data.

Data Scientist salaris

Er is een grote vraag naar Data Scientists van organisaties door de versnelling van Big Data, dit betekent dat het salaris erg aantrekkelijk is. Het gemiddelde salaris van een Data Scientist is tussen de € 2.800 en € 4.500 en is afhankelijk van kennis en ervaring.

Data Scientist vacatures

Er is steeds meer vraag naar Data Scientists, doordat big data steeds belangrijker wordt voor de manier waarop organisaties beslissingen nemen. Wil je nog veel meer leren over Data Science? Bekijk dan onze Data Scientist vacatures of schrijf je in voor onze BI/DATA traineeship.

Onze laatste Data Scientist vacatures

  Meld je aan bij Linden-IT

  Open sollicitatie

  klik hier

  Nieuws

  Uitgelicht

  Contact

  Hoe kunnen we je helpen?

  Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

  Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
  Vacature is verwijderd uit je favorieten!