Een van de Cloud IT-beroepen is Cloud Architect. Op deze pagina vertellen we wat een Cloud Architect doet, de doorgroeimogelijkheden, salaris en meer.

Wat is een Cloud Architect?

Een Cloud Architect is een sleutelfiguur in een organisatie omdat de Cloud Architect verantwoordelijk is voor de cloudcomputingstrategie. Een Cloud Architect maakt de ontwerpen en stelt de implementatieplannen op en is daarmee verantwoordelijk voor de volledige IT infrastructuur.

Wat doet een Cloud Architect?

Afhankelijk van de grootte en de type organisatie variëren de taken van een Cloud Architect. Om een zo goed mogelijk beeld te schetsen van wat een Cloud Architect dagelijks doet hebben we hier een samenvatting gemaakt van de taken. De taken van een Cloud Architect zien er over het algemeen als volgt uit:

 • In kaart brengen van de cloudvereisten van een bedrijf
 • Creëren van een bruikbare cloudstructuur voor een bedrijf
 • Verzorgen van een veilige cloud omgeving
 • Ontwikkeling van strategie voor toekomstig gebruik van de cloudomgeving
 • Kennisoverdracht naar teamleden

Cloud Architect opleidingen

Er zijn geen directe Cloud Architect opleidingen omdat de functie van Cloud Architect nog niet heel bekend is in de IT wereld. Een Cloud Architect is een specialisatie dat nog niet door veel professionals beheerst wordt en daarom zijn er momenteel Cloud Architect opleidingen in de maak. Wanneer je alvast aan de slag wilt met Cloud opleidingen kun je hieronder bekijken welke mogelijkheden je mogelijk aanspreken.

Opleidingen

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Cloud Architect salaris

Het Cloud Architect salaris begint op € 4.500 en kan oplopen tot € 8.000 per maand. Het Cloud Architect salaris wordt vooral bepaald door kennis en reeds opgedane ervaring. Bij Linden-IT vertellen we je graag meer over het Cloud Architect salaris in een vrijblijvend gesprek met één van onze consultants. We kunnen je dan gerichter vertellen wat het salaris in jouw specifieke geval zal zijn.

Cloud Architect vacatures

Op zoek naar een stap als Cloud Architect? Bekijk onze Cloud Architect vacatures hieronder en zie of er een interessante nieuwe uitdaging voor jou tussen zit.

Onze laatste Cloud Architect vacatures

  Meld je aan bij Linden-IT

  Open sollicitatie

  klik hier

  Nieuws

  Uitgelicht

  Contact

  Hoe kunnen we je helpen?

  Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

  Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
  Vacature is verwijderd uit je favorieten!