Een van de Cloud IT-beroepen is DevOps Engineer. Op deze pagina vertellen we wat een DevOps Engineer doet, de doorgroeimogelijkheden, salaris en meer.

Wat is een DevOps Engineer?

Een DevOps Engineer is essentieel in het verkleinen van de verschillen tussen geisoleerde teams. In veel organisaties zijn operations en development namelijk twee aparte diensten en/of afdelingen en wanneer een organisatie DevOps gaat implementeren gaat hier vaak een organisatorische verandering mee gepaard. Een DevOps Engineer is al dan niet de belangrijkste rol in het integreren van deze twee afdelingen. Een DevOps Engineer dient te beschikken over verschillende vaardigheden op het gebied van operations, maar ook de persoonlijke vaardigheden om de teams naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

Wat doet een DevOps Engineer?

De rol van een DevOps Engineer verschilt per organisatie maar in grote lijnen zien de taken van een DevOps Engineer er als volgt uit:

 • Release engineering
 • Implementeren van servers, opslag en netwerkresources
 • Onderhouden van het systeembeheer
 • Waarborgen van het proces tussen operations en development

DevOps Engineer salaris

Een DevOps Engineer salaris varieert op basis van kennis en ervaring. Een DevOps Engineer salaris heeft een gemiddelde range van € 4.000 – € 7.000 en is dus sterk afhankelijk van meerdere factoren. Benieuwd naar het salaris dat jij kunt verdienen als DevOps Engineer bij Linden-IT? Neem gerust eens contact op met één van onze consultants.

DevOps Engineer vacatures

De vraag naar DevOps Engineers is groot omdat steeds meer organisaties het belang van een DevOps Engineer erkennen. Bij Linden-IT hebben we een groot netwerk aan opdrachtgevers en zijn we altijd opzoek naar (ervaren) DevOps Engineers. Bekijk hieronder het complete overzicht aan actuele vacatures.

Onze laatste DevOps Engineer vacatures

  Meld je aan bij Linden-IT

  Open sollicitatie

  klik hier

  Nieuws

  Uitgelicht

  Contact

  Hoe kunnen we je helpen?

  Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

  Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
  Vacature is verwijderd uit je favorieten!