Bekijk direct de vacatures in jouw IT-beroep.

Vacatures in Datacenter

Een datacenter is een ruimte waar bedrijfskritische ICT-apparatuur wordt ondergebracht. Het is bijna het hart van elke organisatie kan je wel zeggen. Een datacenter stopt ook nooit, maar draait continu 24/7 door. Incidenten kunnen dus net zo goed ‘s avonds of in het weekend optreden. Om te werken in een datacenter moet je daarom ook zeker geen 9-tot-5 mentaliteit hebben.

Datacenter Engineer

Binnen het IT-beroep Datacenter Engineer werk je in teamverband en ben je verantwoordelijk voor de complete engineering van glasvezelnetwerken. Je verzorgt het ontwerp van het netwerk (inlezen, aanpassen en genereren van werktekeningen) en maakt werkmappen waarmee de uitvoering wordt aangestuurd. Naast het ontwerpen ben je ook verantwoordelijk voor het schrijven van de juiste werkinstructies en bewaak je de doorlooptijden van de projecten die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Je vraagt vergunningen aan bij overheden en legt gegevens, afspraken en bijzonderheden over de projecten vast in een logboek zodat de opdrachtgever altijd inzicht heeft in de voortgang van zijn projecten.

Lees op deze pagina meer over Datacenter Engineer

Software, tools, pakketen en methodes die gebruikt worden:


  • Microsoft
  • Cisco
  • UTP, Glasvezel
  • Linux
  • NEN 1010, NEN 3140, NEN 3840
  • BMS, CMMS, DCIM
  • VCA, BHV, CDCP
  • Storage
  • Patches
Wat kun je verwachten?

Werken bij Linden-IT betekent:

Doorgroeimogelijkheden

Uitgebreide opleidingsmogelijkheden

De mooiste uitdagingen

Persoonlijkheid, transparantie, groei en plezier

Goede voorwaarden

Lees meer over werken bij Linden-IT

Groeien binnen Linden-IT

Traineeships van Linden-IT

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Collega's vertellen...

Matteo

Bij welk project werk je en wat doe je precies?
Ik werk als Datacenter Engineer waar ik deel uit maak van een groot IT-team. Ik maak deel uit van het Infrastructuur Services team en ga aan de slag met de optimalisatie van problemen in virtualisatieprojecten en automatiseer en verbeter het beheer van de omgevingen.

Hoe ziet een dag eruit?
Mijn baan in het datacenter is erg divers. Dit heeft ermee te maken dat je ervaring opdoet in veel verschillende werkvelden! Maar aangezien ik nu werk als Datacenter Engineer ben ik voornamelijk door de dag heen bezig met het beheer van de omgevingen.

Welke certificaten behaald?
Als Datacenter Engineer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwe trends. De certificaten die ik behaald heb en die wat mij betreft het meest nuttig zijn in een Datacenter: Azure, Hyper-V, Powershell en Rubrik Back-Up.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd vind ik koken en sporten heel erg leuk. Een ideale vrije dag voor mij zou dan ook gezellig met vrienden sporten (tennis, voetbal, basketbal) en aan het einde van de middag lekker uitgebreid koken met een lekker biertje erbij.

Datacenter

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!