Een van de Datacenter IT-beroepen is Datacenter Engineer. Op deze pagina vertellen we wat een Datacenter Engineer doet, de doorgroeimogelijkheden, salaris en meer.

Wat is een Datacenter Engineer?

Een Datacenter Engineer is een belangrijke functie bij iedere organisatie omdat een Datacenter Engineer zowel verantwoordelijk of betrokken is bij hardware als software. Een datacenter stopt nooit en een Datacenter Engineer draagt zorg voor het onderhouden van deze datacenters en zorgt er dus voor dat deze nooit offline zijn.

Wat doet een Datacenter Engineer?

Een Datacenter Engineer doet verschillende werkzaamheden die kunnen worden opgesplitst in IT en elektrotechnische activiteiten. De taken van een Datacenter Engineer zien er over het algemeen als volgt uit:

 • Installeren en onderhouden van datacenters
 • Inrichten van firewalls
 • Implementeren van security oplossingen

Datacenter Engineer salaris

Het Datacenter Engineer salaris heeft een uitgebreide range en varieert van € 2.500 – € 3.500 bij Linden-IT. Het salaris zal per Datacenter Engineer variëren omdat dit sterk afhankelijk is van kennis en ervaring. De range is daarom ook op basis van gewogen gemiddelden en voor een specifieke inschatting kun je altijd contact opnemen met één van onze consultants.

Datacenter Engineer vacatures

Bij Linden-IT zijn we altijd op zoek naar Datacenter Engineers. Wanneer je denkt dat een functie als Datacenter Engineer echt iets voor jou is kun je hieronder ons complete aanbod Datacenter Engineer vacatures bekijken.

Onze laatste Datacenter Engineer vacatures

 • Datacenter Technician in Amsterdam

  Amsterdam
  Datacenter
  MBO
  40 uur
 • Datacenter facility engineer

  Amsterdam
  Datacenter
  MBO
  40 uur

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!