Home » Carrière » IT-beroepen » Helpdesk en werkplekbeheer

Helpdeskmedewerker

Als helpdeskmedewerker bij opdrachtgevers van Linden-IT zorg je ervoor dat de (eind-)gebruikers een applicatie of operating system optimaal kunnen gebruiken. Je voelt je thuis in het ondersteunen van de eindgebruikers, maar gaat de complexe incidenten niet uit de weg. Je ondersteunt gebruikers telefonisch en remote bij vragen en problemen door je kennis adequaat in te zetten. Jij bent als servicedesk medewerker het eerste aanspreekpunt voor gebruikers met betrekking tot applicaties, besturingssysteem en incidenten. Je participeert in projecten en migraties en verzorgt installaties van printers en andere devices.

Werkplekbeheerder

Een werkplekbeheerder van Linden-IT is voornamelijk bezig met het onderhouden van hardware en software. De werkplekbeheerder is de spil tussen systeembeheer en de servicedesk. Je komt bij de gebruikers om problemen op te lossen en soms moet je tussen verschillende locaties reizen om daar de gebruikers te ondersteunen. Je houdt je voornamelijk bezig met werkstations, randapparatuur en software. Je installeert en configureert deze zodat ze helemaal klaar worden gemaakt voor de eindgebruikers. De werkplek wordt tegenwoordig steeds uitgebreider met onder andere mobiele telefoons en tablets, dus daar heb je ook verstand van! Het doel van je functie is om iedereen ongestoord door te kunnen laten werken en als er iets aan de hand is, ben jij er direct om het op te lossen.

Software, tools, pakketen en methodes die gebruikt worden:

 • Microsoft Windows
 • Microsoft Office 365
 • Microsoft Azure
 • Microsoft Teams
 • Azure Active Directory
 • Google Workspace
 • Cisco
 • ITIL, Scrum
 • Topdesk, ServiceNow, Zendesk

Onze laatste vacatures in jouw expertisegebied

 • Eerstelijns Service Engineer in Sint-Oedenrode

  Sint-Oedenrode
  Helpdesk en werkplekbeheer
  MBO
  40 uur
 • Skilled IT Engineer Hilversum

  Hilversum
  Helpdesk en werkplekbeheer
  MBO
  40 uur
 • Ervaren IT Engineer Haarlem

  Haarlem
  Helpdesk en werkplekbeheer
  MBO
  40 uur

Werken bij Linden-IT betekent:

Doorgroeimogelijkheden

Uitgebreide opleidingsmogelijkheden

De mooiste uitdagingen

Persoonlijkheid, transparantie, groei en plezier

Goede voorwaarden

Lees meer over werken bij Linden-IT.

Groeien binnen Linden-IT

Traineeships van Linden-IT

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Collega's vertellen...

Sander

Bij welk project werk je en wat doe je precies?
Ik lever support aan veel verschillende bedrijven, als een soort field engineer eigenlijk. Hierbij kun je denken aan remote support of hulp op locatie.

Hoe ziet een dag eruit?
Eigenlijk is geen dag hetzelfde. Het ene moment zit ik achter mijn bureau klanten te helpen op afstand, het andere moment ben ik de hele dag op pad. Soms ga ik langs bij een klant om wat spullen af te leveren voor de IT-afdeling. Het is in ieder geval nooit saai!

Welke certificaten behaald?
Momenteel ben ik bezig met mijn ITIL. Daarna wil ik eigenlijk doorgaan met andere certificaten zodat ik een mooie groei door kan maken.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik houd ervan om lekker bezig te blijven. Voetballen, met vrienden afspreken, op stap met mijn vrouw, op bezoek bij familie. Wat niet eigenlijk!

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Uitgelicht

De servicedesk van de toekomst

Vorige week vertelden we over de trends voor op de helpdesk. Nu gaan wij een stapje verder: namelijk de servicedesk van de toekomst. Wat betekent dit allemaal voor de servicedesk…

Lees verder »

Trends op de helpdesk

De helpdesk blijft een van de meest waardevolle tools voor organisaties. Helpdesks zijn namelijk in staat om met alles te helpen, van het beheren van klantgesprekken tot het bieden van…

Lees verder »

Het Low-Code Mendix traineeship van Linden-IT

Wil jij snel starten met de volgende stap in je IT-carrière? Dan is het Linden-IT Low Code Mendix traineeship wat voor jou! In dit traineeship verdiep jij je in de…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!