Een van de IT management beroepen is IT Projectmanager. Op deze pagina vertellen we wat een IT Projectmanager doet, de doorgroeimogelijkheden, salaris en meer.

Wat is een IT Projectmanager?

De IT Projectmanager geeft leiding aan een groep mensen die werkzaam zijn binnen de IT afdeling van een bedrijf. Vaak is de IT Projectmanager verantwoordelijk voor de operationele levering en de bijbehorende kwaliteit hiervan. Een IT Projectmanager wordt vaak ingezet op een specifiek project dat op dat moment speelt bij een bedrijf en/of afdeling en het zou daarom ook goed kunnen dat er meerdere Projectmanagers werkzaam zijn binnen een bedrijf.

Wat doet een IT Projectmanager?

Een IT Projectmanager is onmisbaar omdat de IT Projectmanager vaak verschillende activiteiten laat samen komen tot een geheel zodat projecten efficiënt worden opgeleverd en/of afgerond. De taken van een IT Projectmanager zien er over het algemeen als volgt uit:

 • Verzorgt de planning voor een project en communiceert dit met het team
 • Overziet de voortgang van het project en stuurt bij wanneer nodig
 • Verantwoordelijk voor de verdeling van rollen en verantwoordelijkheden binnen het project voor de projectleden
 • Eindverantwoordelijk voor de oplevering van het desbetreffende project en rapporteert vaak direct aan de directie

IT Projectmanager salaris

Een IT Projectmanager salaris is afhankelijk van kennis, ervaring en soms ook de type opdracht. Het salaris van een IT Projectmanager ligt gemiddeld tussen € 3.200 en € 5.500. Dit is een ruime inschatting en het gewogen gemiddelde ligt dan ook exact in het midden. Voor een specifieke inschatting van het salaris dat jij kunt verdienen als IT Projectmanager kun je contact opnemen met onze consultants.

IT Projectmanager vacatures

Bij Linden-IT hebben we altijd open IT Projectmanager vacatures op de website staan. Je vindt de openstaande vacatures hieronder.

Onze laatste IT Projectmanager vacatures

 • ICT Project Engineer

  Den bosch
  IT-, project en servicemanagement
  MBO
  40 uur

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!