Een van de IT management beroepen is IT Service Manager. Op deze pagina vertellen we wat een IT Service Manager doet, de doorgroeimogelijkheden, salaris en meer.

Wat is een IT Service Manager?

De IT Service Manager is de eindverantwoordelijke op het gebied van IT servicemanagement en is het primaire aanspreekpunt voor de interne en externe stakeholders. De IT Service Manager zorgt ervoor dat de diensten die worden geleverd, ook worden afgeleverd conform de afspraken.

Wat doet een IT Service Manager?

IT Service Managers hebben veel uiteenlopende taken en er zal ook geen dag voorbij gaan die er hetzelfde uitziet. De dagelijkse taken van een IT Service Manager zien er over het algemeen als volgt uit:

 • Primair contactpersoon voor de interne- en externe stakeholders op het gebied van IT servicemanagement
 • Vaststellen van de IT dienstverlening binnen een SLA (service level agreement)
 • Naleven en optimaliseren van overeengekomen IT diensten
 • Coördineren bij het oplossen van problemen

IT Service Manager salaris

Het IT Service Manager salaris varieert tussen de € 3.200 en € 5.500 en deze uitgebreide range is opgesteld op basis van de gemiddelden in de IT markt. Het salaris van een IT Service Manager is afhankelijk van kennis en ervaring. Voor een gerichte indicatie van het salaris van een IT Service Manager kun je vrijblijvend contact opnemen met één van onze consultants.

IT Service Manager vacatures

De vraag naar IT Service Managers is groot en bij Linden-IT hebben we daarom een flink aantal IT Service Manager vacatures open staan. Ben jij een (ervaren) IT Service Manager en ben je benieuwd geworden naar onze vacatures? Bekijk het overzicht aan vacatures hieronder!

Onze laatste IT Service Manager vacatures

 • ICT Project Engineer

  Den bosch
  IT-, project en servicemanagement
  MBO
  40 uur

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!