Een van de low-code development beroepen is Mendix Developer. Op deze pagina vertellen we wat een Mendix Developer doet, wat de doorgroeimogelijkheden zijn en meer.

Wat is een Mendix Developer?

Een Mendix Developer is iemand die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van applicaties op het low-code platform van Mendix. Dit platform stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk bedrijfsapplicaties te maken, zonder dat er diepgaande kennis van programmeren vereist is.
Een Mendix Developer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen, testen en implementeren van Mendix-applicaties. Ze maken gebruik van de voorgefabriceerde blokken van het platform om microflows te ontwerpen en bedrijfsprocessen te automatiseren. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het integreren van de applicatie met andere systemen en het beheren van de ontwikkelcyclus van de applicatie.

Wat doet een Mendix Developer?

Een Mendix Developer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties op het low-code platform van Mendix. Dit omvat het ontwerpen, bouwen, testen en implementeren van de applicatie.
Hieronder vind je enkele taken die een Mendix Developer doorgaans uitvoert:

 • Het ontwerpen van de user interface (UI) en user experience (UX) van de applicatie met behulp van de drag-and-drop interface van Mendix en custom styling om het helemaal naar wens te vormen voor de eindgebruikers.
 • Het schrijven van microflows en nanoflows, wat kleine stukjes logica zijn die specifieke functionaliteit toevoegen aan de applicatie.
 • Het integreren van de applicatie met andere systemen, zoals databases, externe API’s en ERP-systemen.
 • Het testen van de applicatie om ervoor te zorgen dat deze correct werkt en voldoet aan de specificaties.

Mendix Developers hebben goede analytische en probleemoplossende vaardigheden en zijn in staat om snel nieuwe concepten te begrijpen. Ze moeten ook communicatief vaardig zijn en in staat zijn technische problemen te vertalen naar simpele oplossingen en ook andersom.

Mendix Developer opleidingen

Bij Linden-IT vinden wij het belangrijk dat wij onze mensen helpen met nemen van stappen om hun eigen skillset te verbreden en te verdiepen. Als onbekende op het Mendix platform kan je als trainee instromen in ons Mendix Traineeship en word je volledig wegwijs gemaakt binnen het platform en focussen wij ook op je ontwikkeling als professional. Ervaren Mendix Developers kunnen ook terecht bij Linden-IT, binnen onze eigen academy hebben wij een Learning Path ontwikkeld op Advanced niveau waar jij je Mendix expertise kan vergroten.

Opleidingen

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Mendix Developer doorgroeimogelijkheden

Groei staat centraal bij Linden-IT en wij proberen een partner te zijn voor onze mensen, die weet waar de IT’ers van nu naar op zoek zijn. Wij groeien graag mee met je in je carrière en bieden daarin ook trajecten aan waarbij je steeds meer verantwoordelijkheden op je kan nemen. Mendix trainees kunnen bijvoorbeeld door groeien naar rollen als Senior Developer, Lead Consultant of Mendix Trainer.
Ervaren Mendix Developers kunnen wij begeleiden met de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je bijvoorbeeld een portfolio op te bouwen waarmee je Mendix Expert kan worden. Je kan ook voor het eerst in een leidinggevende rol terechtkomen waarbij wij onze kennis en expertise zullen gebruiken om je coachen.

Mendix Developer vacatures

Bij Linden-IT staan er altijd Mendix Developer vacatures open omdat er altijd vraag is naar goede junior en senior Mendix Developers. Je kunt bij Linden-IT terecht als Mendix Developer op freelance basis maar ook op vaste basis.
Voor het volledige overzicht aan Mendix Developer vacatures kun je hieronder op de vacature pagina terecht.

Onze laatste Mendix Developer vacatures

 • Advanced Mendix Developer in Amsterdam

  Amsterdam
  Low-code Development
  HBO
  40 uur
 • Mendix Trainee in Amsterdam

  Amsterdam
  Low-code Development
  HBO
  40 uur
 • Mendix Trainee in Utrecht

  Utrecht
  Low-code Development
  HBO
  40 uur

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!