Een van de low-code development beroepen is Power Platform Developer. Op deze pagina vertellen we wat een Power Platform Developer doet, wat de doorgroeimogelijkheden zijn en meer.

Wat is een Power Platform Developer?

Als Power Platform developer ben je een IT-professional die gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van oplossingen binnen het Microsoft Power Platform. Het Power Platform is een verzameling tools waarmee applicaties ontwikkeld worden, geautomatiseerde workflows worden gecreëerd en data geanalyseerd en gevisualiseerd kan worden.

Wat doet een Power Platform Developer?

Een Power Platform Developer heeft over het algemeen de volgende verantwoordelijkheden en vaardigheden:

 • Applicatie-ontwikkeling: Het ontwikkelen van Canvas en Model-driven apps met Power Apps. Hiermee kunnen organisaties snel en efficiënt zakelijke applicaties bouwen.
 • Workflow-automatisering: Het maken van geautomatiseerde workflows met Power Automate. Met Power Automate kunnen developers bedrijfprocessen automatiseren door verschillende applicaties en services te integreren.
 • Rapportage en analyse: Het gebruikmaken van Power BI, een krachtige tool voor data visualisatie en analyse. Hiermee kunnen dashboards en rapportages ontwikkeld worden.

Over het algemeen vereist het werk van een Power Platform developer een goed begrip van complexe bedrijfsprocessen Ze werken vaak samen met andere teams, zoals businessanalisten en IT-beheerders, om oplossingen te ontwikkelen die de bedrijfsdoelstellingen ondersteunen en de productiviteit verbeteren.

Power Platform Developer opleidingen

Bij Linden-IT staat ontwikkeling centraal, daarom hebben wij de Linden-IT Academy opgezet waar de IT-professional van de toekomst én nu, alle benodidge trainingen en opleidingen kan vinden in zijn vakgebied. Als je nog geen ervaring hebt met het Power Platform kan je starten met het PL-900 certificaat, terwijl ervaren developers zich kunnen verdiepen in het Power Platform of juist zichzelf kunnen verbreden met verschillende Microsoft certificaten.

 

Opleidingen

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Power PlatformDeveloper doorgroeimogelijkheden

Als Power Platform developer zijn er veel doorgroeimogelijkheden binnen Linden-IT. Wij stellen samen met jou een persoonlijk opleidingsplan op waarbij samen in kleine stapjes naar je doel kunnen werken. Als Power Platform developer kan je doorgroeien naar interessante rollen zoals lead developer, senior consultant of Power Platform trainer.

Power Platform Developer vacatures

Bij Linden-IT is er altijd vraag naar Power Platform developers. Je kan bij ons terecht voor een vast dienstverband, maar ook als freelancer. Voor het volledige overzicht van Power Platform developer kun je hieronder op de vacaturepagina terecht.

Onze laatste Mendix Developer vacatures

 • Junior Power Platform Consultant in omgeving Rotterdam

  Rotterdam
  Low-code Development
  HBO
  40 uur
 • Junior Mendix Developer in omgeving Utrecht

  Utrecht
  Low-code Development
  HBO
  40 uur
 • Junior Mendix Developer

  Rotterdam
  Low-code Development
  HBO
  40 uur

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!