Wat is een .NET developer?

Een .NET developer is een ontwikkelaar die gespecialiseerd is in het ontwikkelen met het .NET framework en bijbehorende tools en technologieën. .NET is een populaire ontwikkelomgeving en framework en ontwikkeld door Microsoft. Het wordt gebruikt voor het bouwen van verschillen toepassingen zoals desktopapplicaties, webapplicaties en cloud based services.

Wat doet een .NET developer?

Een .NET developer heeft over het algemeen de volgende verantwoordelijkheden en vaardigheden:

  • Applicatie-ontwikkeling: Het ontwikkelen van applicaties die draaien op verschillende platforms, zoals Windows en mobiele apparaten. Dit wordt gedaan met programmeertalen zoals C#, F# of Visual Basic.
  • Web-development: Het ontwikkelen van web toepassingen met behulp van ASP.NET, waaronder zowel ASP.NET Web Forms als ASP.NET MVC (Model-View-Controller) voor het bouwen van dynamische en interactieve webpagina’s.
  • Cloudcomputing: Het ontwikkelen van cloud bases servicesmet behulp van Microsoft Azure of andere cloudservices, waarbij schaalbaarheid en betrouwbaarheid belangrijk zijn.

Kortom, een .NET-developer is verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van softwaretoepassingen met behulp van het .NET-framework en de bijbehorende tools en technologieën, zoals Microsoft Azure of Microsoft SQL Server.

.NET developer opleidingen?

Bij Linden-IT staat ontwikkeling centraal, daarom hebben wij de Linden-IT Academy opgezet waar de IT-professional van de toekomst én nu, alle benodigde trainingen en opleidingen kan vinden in zijn vakgebied. Als .NET developer, die veel met verschillende Microsoft tools en technieken werkt is het waardevol om je kennis en expertise daar te vergroten en ook te onderhouden. Dit is allemaal mogelijk in de Linden-IT Academy!

Traineeships van Linden-IT

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

.NET developer doorgroeimogelijkheden?

Als .NET developer zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden binnen Linden-IT. Developers zijn bij Linden-IT in de lead over hun eigen carrière en aan de hand van die wensen stellen wij een persoonlijk opleidingsplan op zodat wij die groeidoelstellingen kunnen behalen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om door te groeien naar lead developer rol of architect.

.NET developer vacatures:

Bij Linden-IT is er altijd vraag naar .NET developers. Je kan bij ons terecht voor een vast dienstverband, maar ook als freelancer. Voor het volledige overzicht van development vacatures kun je hieronder op de vacaturepagina terecht.

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!