Het beveiligen van ICT-infrastructuren staat bij bedrijven altijd hoog op de agenda. Je wilt immers niet dat data zomaar op straat belandt. Om die reden is het beroep van Security Engineer bedacht. Maar wat doet een Security Engineer eigenlijk? En wat zijn de doorgroeimogelijkheden en het salaris die passen bij deze functie?

Wat is een Security Engineer?

De Security Engineer houdt zich dagelijks bezig met dit vraagstuk en kan gezien worden als een systeem- of netwerkbeheerder die gespecialiseerd is in het beveiligen van IT-infrastructuren. Als Security Engineer bij Linden-IT help je voornamelijk klanten met het beveiligen van ICT-infrastructuren en hun data.

Wat doet een Security Engineer?

Als Security Engineer houd jij je bezig met de implementatie van Security monitoring, next-gen firewalls en bijvoorbeeld het inrichten van een threat intelligence platform. Je bent specialist in het leveren van innovatieve security-oplossingen. Hierbij maak jij gebruik van de nieuwste technologieën én van jouw eigen creativiteit.

Je bent verantwoordelijk voor de juiste installatie en werking van security-oplossingen op zowel cloud als on-premise gebied. Er wordt van je verwacht dat je de nodige kennis in huis hebt over actuele vraagstukken op het gebied van security-omgevingen en jezelf ‘up to date’ wil houden door het behalen van CISSP, CISO en CISM-certificaten. Enkele werkzaamheden die je op dagelijkse basis tegenkomt zijn:

 • Analyseren en oplossen van security incidenten (20%)
 • Onderzoeken kwalitatieve security-oplossingen (10%)
 • Adviseren over security vraagstukken (20%)
 • Implementeren van verbeteringen mbt. Informatiebeveiliging (30%)
 • Penetratietesten op technische infrastructuur (20%)

Security Engineer opleidingen

Om Security Engineer te worden dien je in het bezit te zijn van een ICT-diploma. De rol van Security Engineer kan op verschillende niveaus worden ingevuld. Met een mbo-opleiding is de rol van Security Engineer vaak praktischer ingesteld. Zo zal je eerder eindgebruikers helpen en participeren bij de implementatie van nieuwe security-oplossingen. Als hbo-er zal je eerder optreden als projectleider of manager van een projectteam. Om door te kunnen groeien binnen deze functie heb je de mogelijkheid om de certificaten van CISSP, CISO en CISM te behalen. Samen met de opgebouwde werkervaring groei je door naar de gewenste rol.

Opleidingen

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Op de werkvloer

Werken als Security Engineer betekent bezig zijn op tactisch en operationeel niveau op het gebied van informatiebeveiliging. Beveiliging naar een hoger plan tillen door gebruik te maken van nieuwe en bestaande technologie is de basis. Hierbij ontwerp en implementeer je veelal samen met het infrastructuur team oplossingen voor technische en procesmatige doeleinden. Daarnaast heb je een operationele rol als IT-adviseur inzake security vraagstukken en specialist bij het analyseren en oplossen van security incidenten. Tools die een Security Engineer gebruikt zijn onder meer:

OS: Windows, Linux, VMware, Nessus
SQL, PowerShell
Identity en Access Management
IPsec, BGO, OpenVPN, Next Generation Firewalls (Fortner, Juniper), DNSSEC, PKI
Active directory, MSSQL, MySQL
Loadbalancers en cryptografie

Doorgroeimogelijkheden

Binnen Security IT heb je de mogelijkheid om door te groeien tot senior niveau waar je te maken krijgt met grotere en complexere omgevingen. Je neemt bijvoorbeeld de leiding over de implementatie van een nieuw security monitoring platform in de cloud of on-premise. Binnen Security Software Development zijn er verschillende beroepen waar je naartoe kan werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Cyber Security Engineer, Network Security Engineer, Data Security Engineer of IT Security Engineer.

Security Engineer salaris

Het Security Engineer salaris verschilt afhankelijk van kennis en ervaring. In de huidige markt liggen de salarissen van een Security Engineer ongeveer tussen de € 3.200 en € 4.600 bruto per maand. Bij Linden-IT schatten wij het salaris in na een eerste gesprek met één van onze consultants zodat jij een beter beeld hebt van hoe jij je verhoudt ten opzichte van de markt.

Security Engineer vacatures

Ben je toe aan een volgende stap of een nieuwe uitdaging? Bij Linden-IT zijn we altijd op zoek naar goede medewerkers en staan er altijd Security Engineer vacatures open. Ben je benieuwd naar onze Security Engineer vacatures? Bekijk hieronder de openstaande vacatures.

Onze laatste Security Engineer vacatures

 • Information Security Officer ( ISO )

  Gelderland/Overijssel
  Security
  HBO
  40 uur
 • Security Engineer

  Amsterdam
  Security
  HBO
  40 uur

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!