Een van de beroepen van software development is App Developer. Op deze pagina vertellen we wat een App Developer doet, de doorgroeimogelijkheden, salaris en meer.

Wat is een App Developer?

Een App Developer is verantwoordelijk voor het bouwen van applicatiesoftware en helpt gebruikers om een computertaak of een computerprogramma te voltooien. Een App Developer wordt in het dagelijks leven steeds belangrijker omdat er bijna geen websites meer bestaan die niet ook een applicatie hebben. Je kunt dus niet meer om een App Developer heen en hieronder beschrijven we meer in detail wat een App Developer nog meer doet.

Wat doet een App Developer?

De rol van een App Developer is afhankelijk van het besturingssysteem, de ervaring en de toepassingsgebieden van de applicatie. Over het algemeen zien de taken van een App Developer er als volgt uit:

 • Inzichtelijk maken van de klantbehoefte in samenwerking met Back-End en Front-End Developers
 • Ontwikkelen van applicaties
 • Onderhouden, repareren en optimaliseren van applicaties
 • Coördineren van de planning

App Developer opleidingen

Bij Linden-IT vinden we het belangrijk dat onze mensen altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en hebben we persoonlijke ontwikkeling gedefinieerd als één van de kernwaarden. Simply the best IT professionals is niet alleen wat we zeggen, maar is ook wie we zijn. We bieden daarom ook diverse IT opleidingen aan zodat jij je tot een succesvolle App Developer kunt (door)ontwikkelen. Ben je benieuwd naar onze opleidingen?

Opleidingen

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Verschillende soorten App Development/Developer

De meeste App Developers dienen tegenwoordig apps te kunnen maken voor IOS en Android omdat deze systemen vanuit Apple en Google gebruikt worden voor software op mobiele telefoons. Als App Developer kun je, je ook specialiseren tot een IOS App Developer of een Android App Developer. Indien je liever geen specialist wilt worden maar bredere ontwikkeling beter past bij jouw carrièrepad dan kun ook nog een Software App Developer worden.

App Developer salaris

Als App Developer in Nederland verdien je gemiddeld tussen de € 2.500 en € 3.500 per maand. Dit bedrag is vaak afhankelijk van kennis, ervaring en mogelijk dus ook specialisatie. Indien je op zoek bent naar een meer gerichte salarisindicatie voor jezelf dan kun je contact opnemen met één van onze consultants.

App Developer vacatures

Vanwege de toenemende vraag naar App Developers hebben wij bij Linden-IT ook altijd App Developer vacatures open staan. Wanneer je geïnteresseerd bent in een IT-carriere als App Developer bij Linden-IT komen we graag met je in contact. Bekijk hier alle openstaande App Developer vacatures.

Onze laatste App Developer vacatures

 • Security Consultant

  Gelderland/Overijssel
  Software Development
  HBO
  40 uur
 • Junior .NET Developer in Amsterdam

  Amsterdam
  Software Development
  HBO
  40 uur
 • Junior .NET Developer in Utrecht

  Utrecht
  Software Development
  HBO
  40 uur

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!