Home » Carrière » IT-beroepen » Software Development » App Developer

Wat is een App Developer?

Een App Developer is verantwoordelijk voor het bouwen van applicatie software en helpt gebruikers of een computertaak of een computerprogramma te voltooien. Een App Developer wordt in het dagelijks leven steeds belangrijker omdat er bijna geen websites meer bestaan die niet ook een applicatie hebben. Je kunt dus niet meer om een App Developer heen en hieronder beschrijven we meer in detail wat een App Developer nog meer doet.

Wat doet een App Developer?

De rol van een App Developer is afhankelijk van het besturingssysteem, de ervaring en de toepassingsgebieden van de applicatie. Over het algemeen zien de taken van een App Developer er als volgt uit:

 • Inzichtelijk maken van de klantbehoefte in samenwerking met Back-End en Front-End Developers
 • Ontwikkelen van applicaties
 • Onderhouden, repareren en optimaliseren van applicaties
 • Coördineren van de planning

App Developer opleidingen

Bij Linden-IT vinden we het belangrijk dat onze mensen altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en hebben we persoonlijke ontwikkeling gedefinieerd als één van de kernwaarden. Simply the best IT professionals is niet alleen wat we zeggen, maar is ook wie we zijn. We bieden daarom ook diverse IT opleidingen aan zodat jij je tot een succesvolle App Developer kunt (door)ontwikkelen. Ben je benieuwd naar onze opleidingen?

Opleidingen

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Verschillende soorten App Development/Developer

De meeste App Developers dienen tegenwoordig apps te kunnen maken voor IOS en Android omdat deze systemen vanuit Apple en Google gebruikt worden voor software op mobiele telefoons. Als App Developer kun je, je ook specialiseren tot een IOS App Developer of een Android App Developer. Indien je liever geen specialist wilt worden maar bredere ontwikkeling beter past bij jouw carrièrepad dan kun ook nog een Software App Developer worden.

App Developer salaris

Als App Developer in Nederland verdien je gemiddeld tussen de € 2.500 en € 3.500 per maand. Dit bedrag is vaak afhankelijk van kennis, ervaring en mogelijk dus ook specialisatie. Indien je op zoek bent naar een meer gerichte salarisindicatie voor jezelf dan kun je contact opnemen met één van onze consultants.

App Developer vacatures

Vanwege de toenemende vraag naar App Developers hebben wij bij Linden-IT ook altijd openstaande App Developer vacatures open staan. Wanneer je geïnteresseerd bent in een IT-carriere als App Developer bij Linden-IT komen we graag met je in contact. Bekijk hier alle openstaande App Developer vacatures.

Onze laatste App Developer vacatures

 • Medior Mendix Developer

  Amsterdam
  Software Development
  HBO
  40 uur
 • Mendix Trainee in Amsterdam

  Amsterdam
  Software Development
  HBO
  40 uur
 • Drupal Developer

  Rotterdam/Remote
  Software Development
  HBO
  40 uur

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Uitgelicht

Helpdeskonderzoek 2022

Linden-IT vindt het belangrijk om kennis en inzichten met de markt te delen. Daarom hebben we ook in 2022 met veel plezier weer ons maatgevende helpdeskonderzoek gehouden. We vroegen honderden…

Lees verder »

Helft Nederlandse bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen

Nog nooit was de arbeidsmarkt zo krap als nu; in het eerste kwartaal van 2022 stonden er 133 vacatures per 100 werklozen open (bron: CBS). Werkgevers kampen met personeelstekorten en…

Lees verder »

Wanneer gebruik je ITIL op de servicedesk?

Bedrijven en organisaties besteden veel aandacht aan processen en technologieën om klanten zo goed mogelijk te bedienen. Iedereen wil natuurlijk scoren als het om klantenservice gaat. Deze ambitie is voor…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!