Een van de software development beroepen is Back-End Developer. Op deze pagina vertellen we wat een Back-End Developer doet, salaris en meer.

Wat is een Back-End Developer?

Een Back-End Developer zorgt ervoor dat de technische achterkant van een applicatie, software of website functioneel is. Concreet betekent dit dat een Back-End Developer verantwoordelijk is voor het niet zichtbare deel van een van de toepassingsgebieden. Een Back-End Developer zorgt ervoor dat bijvoorbeeld aankopen worden gelogd in een database en ook dat de servers voor de website en de database blijven werken.

Wat doet een Back-End Developer?

Een Back-End Developer heeft veel verschillende taken en verantwoordelijkheden en de specifieke taken variëren per organisatie. De taken van een Back-End Developer zien er over het algemeen als volgt uit:

 • Verantwoordelijk voor het ontwerpen, programmeren, testen en implementeren van back-end toepassingen
 • Ontwikkelen van code om systemen goed te laten functioneren
 • Doorvertalen van functionele wensen vanuit eindgebruikers en/of front-end
 • Nauw samenwerken met Front-End Developers en UX Designers om het functioneren van toepassingsgebieden verder te bevorderen

Back-End Developer opleidingen

Bij Linden-IT vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk en om dit concreet te maken hebben we een aantal IT opleidingen beschikbaar voor onze (potentiële) collega’s. Voor de Back-End Developer opleidingen kun je, je aanmelden waarbij je ook direct verzekerd bent van een arbeidscontract. Je kunt jezelf dus ontwikkelen en tegelijkertijd beginnen met geld verdienen.

Opleidingen

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Back-End Developer salaris

Het Back-End Developer salaris heeft een uitgebreide range tussen de € 3.000 en € 4.500 en is afhankelijk van reeds opgedane kennis en ervaring. Voor een gerichte indicatie per individu kun je altijd even contact opnemen met één van onze consultants.

Back-End Developer vacatures

De vraag naar Back-End Developers is groot en bij Linden-IT zijn we altijd op zoek naar Back-End Developers om het team te komen versterken. Wanneer je geïnteresseerd bent in een (vervolg)stap als Back-End Developer dan vind je het overzicht met onze vacatures hieronder.

Onze laatste Back-End Developer vacatures

 • Security Consultant

  Gelderland/Overijssel
  Software Development
  HBO
  40 uur
 • Junior .NET Developer in Amsterdam

  Amsterdam
  Software Development
  HBO
  40 uur
 • Junior .NET Developer in Utrecht

  Utrecht
  Software Development
  HBO
  40 uur

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!