Home » Carrière » IT-beroepen » Software Development » Front-End Developer

Wat is een Front-End Developer?

Een Front-End Developer is verantwoordelijk voor de technische voorkant van een website, software of applicatie. De Front-End Developer is in principe de schakel tussen het visuele aanzicht en de technische achterkant. Een Front-End Developer is dus geen designer, maar zorgt er wel voor dat techniek en design tot een geheel worden gesmeed. Vaak specialiseert een Front-End Developer zich in een bepaalde programmeertaal zoals .NET-developers of PHP-developers.

Een junior Front-End Developer is vaak verantwoordelijk voor de operationele werkzaamheden en draagt bij aan de ontwikkeling van software, websites of applicaties. Een senior Front-End Developer denkt en werkt mee aan de architectuur en de beste programmeertaal die gebruikt kan worden om een zo goed en efficiënt mogelijke website, software of applicatie te bouwen.

Wat doet een Front-End Developer?

Front-End Developers ontwerpen en implementeren het front-end gedeelte van een website, software of applicatie. De taken van een Front-End Developer zien er over het algemeen als volgt uit:

 • Ontwerpen het front-end gedeelte van een toepassing
 • Implementeren het front-end gedeelte van een toepassing
 • Testen het front-end gedeelte van een toepassing
 • Optimaliseren het front-end gedeelte van een toepassing

Een WordPress Front-End Developer bouwt de voorkant van WordPress websites. Dit betekent concreet dat jij je bezig houdt met het design en o.a. de laadsnelheid van de website. WordPress is een open source CMS (content management system) dat wereldwijd wordt gebruik door veel organisaties. Een WordPress Front-End Developer zou dus een directe impact kunnen maken in het optimaliseren van websites bij heel veel organisaties.

Front-End Developer opleidingen

Door de digitalisering van de wereld is er steeds meer vraag naar Front-End Developers en liggen er meer dan voldoende arbeidskansen voor het oprapen. Wil jij jezelf (verder) ontwikkelen tot een gerenommeerde Front-End Developer? Bekijk de mogelijkheden bij Linden-IT.

Opleidingen

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Front-End Developer salaris

Een Front-End Developer salaris is tussen de € 2.500 en € 3.500 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en is op deze manier ingeschaald op basis van een gewogen gemiddelde. Voor een gerichte salarisindicatie kun je altijd contact opnemen met één van onze consultants.

Front-End Developer vacatures

Bij Linden-IT staan er altijd Front-End Developer vacatures open omdat er altijd vraag is naar goede junior en senior Front-End Developers. Je kunt bij Linden-IT terecht als Front-End Developer op freelance basis maar ook op vaste basis.
Voor het volledige overzicht aan Front-End Developer vacatures kun je hieronder op de vacature pagina terecht.

Onze laatste Front-End Developer vacatures

 • Medior Mendix Developer

  Amsterdam
  Software Development
  HBO
  40 uur
 • Mendix Trainee in Amsterdam

  Amsterdam
  Software Development
  HBO
  40 uur
 • Drupal Developer

  Rotterdam/Remote
  Software Development
  HBO
  40 uur

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Uitgelicht

Helpdeskonderzoek 2022

Linden-IT vindt het belangrijk om kennis en inzichten met de markt te delen. Daarom hebben we ook in 2022 met veel plezier weer ons maatgevende helpdeskonderzoek gehouden. We vroegen honderden…

Lees verder »

Helft Nederlandse bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen

Nog nooit was de arbeidsmarkt zo krap als nu; in het eerste kwartaal van 2022 stonden er 133 vacatures per 100 werklozen open (bron: CBS). Werkgevers kampen met personeelstekorten en…

Lees verder »

Wanneer gebruik je ITIL op de servicedesk?

Bedrijven en organisaties besteden veel aandacht aan processen en technologieën om klanten zo goed mogelijk te bedienen. Iedereen wil natuurlijk scoren als het om klantenservice gaat. Deze ambitie is voor…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!