Home » Carrière » IT-beroepen » Systeem- en netwerkbeheer

Systeembeheerder 

Als systeembeheerder heb je een brede functie en zorg je voornamelijk voor de implementatie van software en hardware in een organisatie. Voor elke seconde dat de website of server uitval is dit verloren productiviteit, inkomsten en hoge kosten van downtime. Bij technische complicaties of bijvoorbeeld netwerkproblemen ben jij als systeembeheerder degene die handelend optreedt om de problemen op te lossen. Maar het gaat verder dan alleen problemen oplossen, als systeembeheerder moet je vooruit kunnen kijken én verantwoordelijkheid kunnen nemen. 

Netwerkbeheerder 

Bij netwerkbeheer ben je, je raad het al, bezig met het netwerk beheren. Maar het beheren van een computernetwerk geeft veel verschillende taken. Een computernetwerk is namelijk de infrastructuur voor servers, netwerkapparatuur, kabels etc. Een netwerkbeheerder zorgt hierbij dus voor het onderhoud, voldoende capaciteit voor het aantal computers, functionaliteiten en de integratie van de infrastructuur. Een functie dus waar je nooit stil bij staat! 

Software, tools, pakketen en methodes die gebruikt worden:

 • Microsoft Azure
 • Microsoft365
 • VMWare, HyperV
 • Linux
 • Cisco
 • Scripting
 • Cisco
 • Voice, VPN, VOIP
 • ITIL, Scrum

Onze laatste vacatures in jouw expertisegebied

 • Sr. Linux Engineer

  Rotterdam
  Systeem- en netwerkbeheer
  HBO
  40 uur
 • Systeembeheerder in Zwolle

  Zwolle
  Systeem- en netwerkbeheer
  MBO
  40 uur
 • Junior Systeembeheerder in Den Haag

  Den Haag
  Systeem- en netwerkbeheer
  MBO
  40 uur

Werken bij Linden-IT betekent:

Doorgroeimogelijkheden

Uitgebreide opleidingsmogelijkheden

De mooiste uitdagingen

Persoonlijkheid, transparantie, groei en plezier

Goede voorwaarden

Lees meer over werken bij Linden-IT.

Groeien binnen Linden-IT

Traineeships van Linden-IT

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

Collega's vertellen...

Ramon

Bij welk project werk je en wat doe je precies?
Als Senior Systeembeheerder vul ik het infra team van de opdrachtgever aan en zorgen wij ervoor dat de IT-infrastructuur en alles daar omheen goed blijft draaien. Naast continuïteit is Security ook een belangrijk punt waar continu verbeterslagen mogelijk zijn. De technologie staat immers niet stil. 

Hoe ziet een dag eruit?
Een werkdag bestaat uit het uitvoeren van de dagelijkse checks, het behandelen van 2e lijn tickets, het uitvoeren van changes, het houden van meetings en het ondersteunen van de helpdesk. Ook is er ruimte voor automatisering en het efficiënter laten verlopen van processen met behulp van IT. 

Welke certificaten heb je behaald?
Op dit moment heb ik AZ-900 behaald en heb ik een examen ingepland voor AZ-104. Na het behalen van dit certificaat zal ik starten met AZ-303. Het doel is om uiteindelijk een Azure expert te worden aangezien dat vlak mij erg trekt en in mijn ogen de toekomst is. 

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik bezig met 3D-printing, wandelen in de natuur met mijn vrouw en hond, boulderen (soort van wandklimmen), gamen en andere computer gerelateerde dingen. 

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Uitgelicht

De servicedesk van de toekomst

Vorige week vertelden we over de trends voor op de helpdesk. Nu gaan wij een stapje verder: namelijk de servicedesk van de toekomst. Wat betekent dit allemaal voor de servicedesk…

Lees verder »

Trends op de helpdesk

De helpdesk blijft een van de meest waardevolle tools voor organisaties. Helpdesks zijn namelijk in staat om met alles te helpen, van het beheren van klantgesprekken tot het bieden van…

Lees verder »

Het Low-Code Mendix traineeship van Linden-IT

Wil jij snel starten met de volgende stap in je IT-carrière? Dan is het Linden-IT Low Code Mendix traineeship wat voor jou! In dit traineeship verdiep jij je in de…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!