Op deze pagina vertellen we wat je doet in het IT-beroep van een Netwerkbeheerder, wat de doorgroeimogelijkheden en salaris zijn en nog veel meer.

Wat is een Netwerkbeheerder?

Een Netwerkbeheerder is heel eenvoudig gezegd iemand die het netwerk onderhoudt. De naam verraadt het uiteraard al alleen is het onderhouden van een netwerk niet zo eenvoudig als het klinkt. Een Netwerkbeheerder is in het dagelijks leven cruciaal omdat de afhankelijkheid van servers iedere dag groter wordt en het belang hiervan ook. Wanneer een Netwerkbeheerder het systeem niet actief houdt kunnen sommige organisaties zelfs helemaal niet functioneren.

Wat doet een Netwerkbeheerder?

Het onderhouden van netwerken is dus complexer dan het klinkt en de taken die hierbij horen zijn dan ook uitgebreid. De exacte taken van een Netwerkbeheerder variëren per organisatie maar zien er over het algemeen als volgt uit:

  • Installeren van software, hardware, updates en besturingssystemen
  • Verantwoordelijk voor het maken van essentiële back-ups
  • Onderhouden van gebruikersinformatie
  • Beveiligen van computernetwerken

Netwerkbeheerder opleidingen

De doorontwikkeling mogelijkheden als Netwerkbeheer zijn groot. Bij Linden-IT bieden we diverse Netwerkbeheerder opleidingen aan zodat jij jezelf ten alle tijden kunt doorontwikkelen op basis van jouw wensen en behoeften. Wil jij jezelf (door)ontwikkelen tot een Netwerkbeheerder? Bij onze Netwerkbeheerder ben je direct verzekerd van een vast salaris per maand en kun je rekenen op een uitdagende baan bij Linden-IT.

Opleidingen

Wil je snel stappen maken?

Bekijk de opleidingsmogelijkheden en traineeships van Linden-IT

Lees hier meer

ICT Netwerkbeheerder salaris

Het ICT Netwerkbeheerder salaris is afhankelijk van kennis en ervaring maar varieert in de huidige markt tussen de € 3.000 en € 4.500 per maand. Dit is een uitgebreide inschatting omdat een Netwerkbeheerder ook veel ruimte heeft om zichzelf verder door te ontwikkelen en een meer ervaren Netwerkbeheerder een hoger salaris heeft als een gevolg van andere type werkzaamheden die hierbij komen kijken. Het gemiddelde ICT Netwerkbeheerder salaris is € 3.600 bruto per maand.

Netwerkbeheerder vacatures

Het aantal Netwerkbeheerder vacatures is op dit moment hoog. De IT markt is belangrijk en de vraag naar professionals is al meerdere jaren aan het toenemen. Bij Linden-IT zijn we ook op zoek naar goede IT professionals waarbij we een aantal zeer interessante Netwerkbeheerder vacatures hebben open staan. Ben je na het lezen geïnteresseerd in de vacatures bij Linden-IT? Bekijk onze openstaande Netwerkbeheerder vacatures hieronder of neem contact op met één van onze consultants.

Meld je aan bij Linden-IT

Open sollicitatie

klik hier

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!