Home » Carrière » Opleidingen » Applicatiebeheer traineeship

Applicatiebeheer traineeship

De Applicatiebeheerder; de vertaler tussen een applicatie en de bedrijfsprocessen. Elke organisatie wil graag zo optimaal mogelijk presteren, om de performance van de organisatie hoog te houden. IT kan dit versterken door de systemen en applicaties doorlopend te optimaliseren. Hiervoor heb je kennis van functionaliteiten, techniek, bedrijfsprocessen en de wensen van medewerkers nodig. Die kennis ga je omzetten in suggesties en ontwerpen welke voor de optimalisatie zorgen. Ga jij hierin specialiseren? Volg dan het applicatiebeheer traineeship.

Met het Applicatiebeheer traineeship ontvang je direct een arbeidsovereenkomst, een volledig salaris en een lease auto bij de start op een project. Daarnaast heb je naast de klassikale trainingen ook toegang tot een online studie bibliotheek met trainingen.

Applicatiebeheer Traineeship

Startdata Applicatiebeheer traineeship 2022:

– 13 juni 2022
– 8 augustus 2022
– 24 oktober 2022

Klaar voor een echte uitdaging?

 • Wil jij applicatiebeheerder worden?
 • Direct starten een intensieve bootcamp?
 • De verbinding worden tussen bedrijf en applicaties
 • Applicatiebeheerder bij Linden-IT

Solliciteer nu!

Applicatiebeheer Traineeship bespreken

Wat is een Applicatiebeheerder?

Als applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor bijvoorbeeld een specifieke applicatie, een ERP-systeem of een CRM-systeem bij een bedrijf. Jij bent de spil die ervoor moet zorgen dat het systeem optimaal afgestemd is op het bedrijfsproces. Dit begint bij degelijke beheertaken. Daarnaast ben je, samen met de key-users en softwareleveranciers, continu op zoek naar verbeteringen in de dagelijkse processen met behulp van een ERP-systeem.

Als Functioneel applicatiebeheerder werk je dit uit in functionele ontwerpen. Na oplevering door de softwareleveranciers test je de nieuwe functionaliteiten om ze vervolgens over te dragen richting key-users. Als technisch applicatiebeheerder ben je bezig met het verhelpen van problemen en implementeren van technische oplossingen.

Het applicatiebeheer traineeship van Linden-IT richt zich op het functionele applicatiebeheer. Wil jij zorgen voor een optimale afstemming van applicaties op het bedrijfsproces? Schrijf je in voor het traineeship.

Hoe ziet het applicatiebeheer traineeship er uit?

Door middel van een aantal certificeringen, workshops en (maatwerk) begeleiding, ga jij met de juiste werkervaring opdoen als applicatiebeheerder.

Tijdens het traineeship raken wij 4 pijlers aan die jou tot een goede applicatiebeheerder maken:

 1. Kennis van applicatiemanagement
 2. Technische knowhow: hierbij perken wij ons in tot Microsoft producten en leggen wij een fundament om deze systemen/functies en applicaties te begrijpen.
 3. Bedrijfsprocessen inventariseren en ondersteunen. Wil je iets optimaliseren? Dan moet je het natuurlijk wel begrijpen. In dit onderdeel ga je verder in op wat zijn bedrijfsprocessen en hoe richt je dit optimaal in. Ondersteunt door onder andere BISL.
 4. Als laatste kijken wij naar de functionaliteiten van databases. De fundamenten van SQL worden doorgenomen en je leert communiceren met de database.
 5. Vervolgens ga je jouw kennis in de praktijk brengen doordat onze accountmanagers je helpen aan een maatwerk project, waar jij jouw werkervaring kan opbouwen. Omdat iedereen hier een ander pad gaat bewandelen is het vervolg op het traineeship maatwerk, maar wij laten je natuurlijk niet zonder opleidingsplan verder gaan.

Wat moet ik kunnen om mee te doen aan het Applicatiebeheer traineeship?

 • Je hebt een afgerond HBO- of WO-diploma op zak;
 • Of bent een senior servicedesk medewerker met affiniteit richting applicatiebeheer;
 • Hebt een interesse in alles wat met applicaties en systemen te maken heeft;
 • Daarnaast ben je geïnteresseerd in bedrijfsprocessen en het optimaliseren hiervan;
 • Jij bent analytisch ingesteld, denkt praktisch en leert snel;
 • Minimaal 40 uur per week beschikbaar;
 • Kennis van werkwijzen zoals Agile/scrum of raamwerken zoals ITIL zijn een pré
 • In het bezit van Rijbewijs B;
 • Beheerst de Nederlandse taal vloeiend, daarnaast begrijp en spreek jij ook een aardig woordje Engels.

Meld je direct aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacy statement. Linden-IT slaat jouw gegevens op voor een of meer specifieke doeleinden met betrekking tot de diensten van Linden-IT.

Meld je aan bij Linden-IT

Start snel met de volgende stap in je carrière!

Meld je aan

Uitgelicht

Helpdeskonderzoek 2022

Linden-IT vindt het belangrijk om kennis en inzichten met de markt te delen. Daarom hebben we ook in 2022 met veel plezier weer ons maatgevende helpdeskonderzoek gehouden. We vroegen honderden…

Lees verder »

Het belang van vitaliteit

‘Vitaliteit’ een woord dat je tegenwoordig overal tegenkomt. Niet alleen op de werkvloer, maar eigenlijk overal in ons dagelijks leven. Is het niet je werkgever die het belang van vitaliteit…

Lees verder »

Helft Nederlandse bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen

Nog nooit was de arbeidsmarkt zo krap als nu; in het eerste kwartaal van 2022 stonden er 133 vacatures per 100 werklozen open (bron: CBS). Werkgevers kampen met personeelstekorten en…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!