BI/Data Scientist Traineeship

Wil jij jezelf ontwikkelen tot een BI/DATA Scientist met een Data-gedreven traineeship?

Solliciteer nu!

Met het BI/Data Scientist Traineeship leer je de importantie van het beschikken over data en het toepassen van deze data. Data is overal aanwezig. Binnen de organisatie, buiten de organisatie en de hoeveelheid ervan neemt dagelijks toe. De noodzaak hier iets mee te doen ook. Steeds meer ondernemingen bewijzen de waarde van data voor het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen, het vergroten van hun winstgevendheid of het versterken van hun marktpositie.

Met het BI/Data Scientist Traineeship ontwikkel jij jezelf van young professional naar BI/Data scientist; een traject van 1 tot 2 jaar waar wij jou de handvatten geven om met Data & BI vraagstukken aan de slag te gaan. We leren je alles over Data, het visualiseren van Data en adviseren aan de hand van Data.

Je ontvangt direct een arbeidsovereenkomst, een volledig salaris en een lease auto bij de start. Daarnaast heb je naast de klassikale trainingen ook toegang tot een online studie bibliotheek met trainingen.

BI Data scientist traineeship

Startdata BI/Data traineeship 2023:

 • 3 april 2023
 • 3 juli 2023
 • 2 oktober 2023

Klaar voor een echte uitdaging?

 • Interesse in Data en BI?
 • Kennis opdoen over alles wat met Data en BI te maken heeft?
 • 1-2 jaar in BI/Data Scientist traineeship
 • Data/BI Scientist bij Linden-IT

Solliciteer nu!

Data-BI Traineeship bespreken

Wat is een BI/Data Scientist?

Gedurende het traject noemen wij jou een Data/BI scientist. Als Data/BI Scientist haal je data uit databases op en help je organisaties door deze data inzichtelijk te maken. Door middel van scripting (Denk aan bijvoorbeeld Python) weet je data effectief te filteren. Deze data presenteer je in aantrekkelijke dashboards en adviezen zodat beslissingsmakers hier mee aan de slag kunnen.

Voordat je op dit niveau zit moet er natuurlijk een gedegen basis liggen. Deze basis geven we je met veel plezier mee door middel van dit business it traineeship!

Hoe word ik een BI/Data scientist?

Het Linden-IT BI/Data Scientist traineeship bestaat uit diverse workshops en certificeringen.

 1. De eerste week van onze bootcamp leg je eerst een stevige basis neer. Je begint met een kennismaking met onze opleidingspartner en zorgt vervolgens dat je in de eerste week je kennis van Statistiek en Computional Thinking oppoetst.
 2. Vervolgens ga je aan de slag met diverse cursussen. Zo leer je werken met Power BI, leer je coderen met Python, word je meegenomen in Databases, komt SQL aanbod & leer je begrippen als Machine Learning en Natural Language processing.
 3. Deze eerste maand sluit je af met een presentatie over je eigen onderwerp. Je krijgt een database aangereikt en mag je mede trainees en ons laten zien wat je ervan gemaakt hebt!
 4. Vervolgens ga je jouw kennis in de praktijk brengen doordat onze accountmanagers je helpen aan een maatwerk project, waar jij jouw werkervaring verder kan uitbouwen. Omdat iedereen hier een ander pad gaat bewandelen is het vervolg op het traineeship maatwerk. Je kan je bijvoorbeeld gaan certificeren op het gebied van Microsoft, maar wellicht wil je dieper de Machine Learning in.
 5. Samen met je accountmanager en coach stippelen we het vervolgtraject met je uit. Na 3 tot 6 maanden op opdracht gaan we om de tafel om dit met elkaar te bespreken.

Wat moet ik kunnen om mee te doen aan het BI/Data Scientist traineeship?

 • Je hebt tenminste een afgerond HBO- of WO-diploma op zak;
 • Je omschrijft jezelf als leergierig;
 • Hebt een interesse in alles wat met Data en BI te maken heeft;
 • Kennis van SQL, Power BI of Python is leuk meegenomen maar geen must!;
 • Minimaal 36 uur per week beschikbaar;
 • In het bezit van Rijbewijs B;
 • Beheerst de Nederlandse taal vloeiend, daarnaast begrijp en spreek jij ook een aardig woordje Engels.

BI/Data is een vakgebied wat nu sterk in opkomst is. Het kan zijn dat je je volledig stort op het werken met data maar het kan net zo goed zijn dat je de kennis van data, vanuit het traineeship business it, in een andere functie gebruikt. De opdrachten die wij voor je hebben klaarstaan zijn ook ontzettend divers. Van projectleider bij een startup die graag met Data aan de slag wil tot Power BI specialist.

Traineeship

Meld je direct aan

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacy statement. Linden-IT slaat jouw gegevens op voor een of meer specifieke doeleinden met betrekking tot de diensten van Linden-IT.

Meld je aan bij Linden-IT

Start snel met de volgende stap in je carrière!

Meld je aan

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!