Home » Carrière » Opleidingen » BI/Data traineeship

Data is overal aanwezig. Binnen de organisatie, buiten de organisatie en de hoeveelheid ervan neemt dagelijks toe. De noodzaak hier iets mee te doen ook. Steeds meer ondernemingen bewijzen de waarde van data voor het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen, het vergroten van hun winstgevendheid of het versterken van hun marktpositie.

Het tekort aan goede BI-specialisten en Data Scientists zal alleen maar toenemen.
Heb jij de ambitie om je carrière te ontwikkelen in de richting van BI en Data?
Linden-IT verzorgt samen met DataMind Your Business (DMYB) een traineeship voor aankomende data-scientists en analisten. Je start met een intensieve bootcamp in de eerste maand met daarnaast terugkomdagen per maand en externe coaching en begeleiding.

Het traineeship beslaat een periode van 1-2 jaar, waarbij de eerste maand fulltime opgevolgd door terugkomdagen en externe coaching.

Cloud Traineeship bespreken

Bespreek de mogelijkheden met onze talent consultant

Bel ons

Data Scientists en Analisten

Je komt in dienst bij Linden-IT en wordt opgeleid tot data-scientist/-analisten. Daarbij word je ingezet bij opdrachtgevers die behoefte hebben aan jouw expertise en hun organisatie graag willen ontwikkelen op het gebied van data gedrevenheid.

Je wordt gedurende een traineeship van 1-2 jaar opgeleid en gecoacht om zo een optimale bijdrage te leveren aan de data-gedreven ontwikkeling van de organisatie.

Het karakter van het traineeship is gericht op dagelijkse praktische toepassingen van inzichten in de keten, waarbij verbinding over silo’s in lijn met de data-strategie wordt gestimuleerd. Managers van toonaangevende organisaties geven tijdens het traineeship een inkijkje in hun eigen data-gedreven ambities en realisaties. Een data-gedreven ontwikkeling van een organisatie gaat gepaard met vallen en opstaan. Zo leer je van hun ervaringen.

Om data-inzichten (end2end) toe te kunnen passen is het belangrijk dat alle betrokkenen in de keten de waarde van data kunnen zien. Daar wringt hem vaak de schoen. De afstand tussen data-specialisten en de (domein/eind) gebruikers is vaak groot.

Dat is dan ook precies de reden dat binnen het traineeship focus en ondersteuning is om jou, als ‘data/analytics professional’, verbinding te laten maken met afdelingen, -managers en -medewerkers. Dat bevordert een optimale adoptie van inzichten uit data.

Meld je aan bij Linden-IT

Start snel met de volgende stap in je carrière!

Meld je aan

Jouw profiel

Je wordt geselecteerd op een aantal criteria. Bovenaan staat de ambitie voor een carrière in het werken met data en/of businessanalyse.

Wanneer kom je in aanmerking:

 • je hebt een afgeronde HBO of universitaire opleiding;
 • je hebt een bedrijfskundige, informatica of informatiekundige achtergrond;
 • je hebt ervaring met data, data verwerking en data analyse in opleiding, stage of extracurrculaire activiteiten;
 • je bent analytisch ingesteld, goed gevoel voor wiskunde;
 • je hebt ervaring met tools als XLS, databases, SPSS, Rapidminer;
 • je hebt ervaring met data-gedreven onderzoek, het opzetten van data-gedreven producten of data-gestuurde processen.

Daarnaast:

 • heb je een proactieve houding;
 • ben je enthousiast;
 • en natuurlijk leergierig.

Het traineeship

Het traineeship beslaat een periode van 1-2 jaar, waarbij de eerste maand fulltime opgevolgd door terugkomdagen en externe coaching. Het traineeship voorziet in:

 • Kennis rondom noodzaak en waarde van een data-strategie
 • Implementatie van data-gedreven werken
 • Verdieping en achtergronden rondom data-management, -governance en -analyse
 • Een leercurve passende bij de (levens) ervaring en dagelijkse praktische toepassingsmogelijkheden

Als trainee ontwikkel je een beter inzicht in jouw talenten. Hierdoor word jij je meer bewust van jouw mogelijkheden en ook (potentiële) belemmeringen. Je wordt tijdens intensieve sessies begeleid hoe hier praktisch mee om te gaan. Hierdoor word je sterker geworteld en kun jij met overtuiging en enthousiasme verder gaan in jouw data-gedreven carrière en levensloop.

Na afloop van het eerste jaar ben je opgeleid tot junior data-scientist. Gedurende het tweede jaar vindt een verdieping plaats op het gebied van data-science.

Uitgelicht

Wat is Incident Management?

In deze blog verteld onze IT-consultant Sjoerd ons over incident management. In dit stuk krijg je te weten wat incident management precies inhoudt en verteld Sjoerd wat je nu wel…

Lees verder »

Linden-IT Medewerkers van het kwartaal!

Met trots presenteren wij wederom de medewerkers van het kwartaal. De IT-professionals die het verdienen om in de spotlight te worden gezet! Ieder kwartaal wordt er per regio een medewerker…

Lees verder »

Serie: Beter werken – Deel 4 – Gevaren op de werkvloer

Het is alweer tijd voor de vierde blog in de reeks ‘beter werken’. Dit keer staat het thema ‘gevaren op de werkvloer’ centraal. Nicole neemt ons mee in een reeks…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe we kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!