Home » Nieuws » De Nederlandse Carrièredagen: Het wilde westen van de ICT

Het wilde Westen van de ICT, dat was het thema van onze stand tijdens de Nederlandse Carrièredagen. Op de stand informeerden we bezoekers over onze vacatures en IT-opdrachten.

Via WANTED-posters identificeerde langslopende bezoekers zich als een potentiele IT’er in de functie van helpdeskmedewerker, werkplekbeheer, systeembeheerder,  netwerkbeheerder en meer.  Elke WANTED-poster bevatte functie-eisen die als aanknopingspunt dienden voor een interessant gesprek. We spraken met bezoekers over hun ambities en gaven antwoord op vragen op het gebied van carrière maken binnen de IT.

De Nederlandse Carrièredagen

Op de Nederlandse Carrièredagen staan tientallen bedrijven, overheden en onderwijsinstituten uit diverse sectoren om bezoekers te informeren. Zo is de ICT-sector dit jaar weer goed vertegenwoordigd met ruim 20 stands.

Op vrijdag 23 november bezochten hoofdzakelijk studenten en werkzoekenden de beurs, terwijl op zaterdag 24 november een ruime meerderheid van werkenden vertegenwoordigd was. Voor bezoekers is het de ideale beurs om inspiratie op te doen voor een nieuwe baan of omscholingstraject.

Gamen & Photobooth

Naast de serieuze gesprekken konden bezoekers de net uitgebrachte Red Dead Redemption 2 spelen. De game speelt zich af op de prairies van Amerika rond 1899. Tijdens de gameplay ga je duels aan, beroof je banken, overval je postkoetsen en ga je de strijd aan met vele tegenstanders, zowel outlaws als sherriffs en marshals.

Mocht je niet van gamen houden, kon je ook je hart ophalen bij de photobooth. Met gekke props in cowboysstyle konden bezoekers op de foto gaan voor een Red Dead Redemption-wand. De foto’s die gemaakt zijn terug te vinden op onze Facebookpagina.

Workshops

De hele dag door werden er gratis workshops voor de bezoekers georganiseerd.  Linden-IT gaf een workshop met de naam Vind je weg in het wilde Westen.  In de workshop kwamen onderwerpen zoals voorbij zoals: Wie is Linden-IT? Werken bij een detacheerder, groeipad, certificeringen en solliciteren bij een opdrachtgever. In de workshop zaten video’s verwerkt die een goed beeld gaven over de sollicitatieprocedure en hoe het is om gedetacheerd te worden.

Gesprekken

Het leuke aan de Nederlandse Carrièredagen is dat er bezoekers te vinden zijn van alle leeftijden. Zo bezochten scholieren de Linden-IT-stand van 16 jaar die nog aan het begin van hun carrière staan en van huis uit al met IT bezig zijn. Daarnaast spraken wij ook diverse professionals die al ruim 30 jaar in het vak zitten. Maar ook bezoekers die overwegen over te stappen naar de IT-branche en geïnformeerd willen worden.

Uitgelicht

Cloud Security Essentials

Wil je ook Malware, Ransomware, Phishing voorkomen en je Cloud diensten beschermen? Dan is een goede Cloud Security strategie essentieel om veilig werken te garanderen! Waarom dit zo belangrijk is?…

Lees verder »

Wat is Incident Management?

In deze blog verteld onze IT-consultant Sjoerd ons over incident management. In dit stuk krijg je te weten wat incident management precies inhoudt en verteld Sjoerd wat je nu wel…

Lees verder »

Linden-IT Medewerkers van het kwartaal!

Met trots presenteren wij wederom de medewerkers van het kwartaal. De IT-professionals die het verdienen om in de spotlight te worden gezet! Ieder kwartaal wordt er per regio een medewerker…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe we kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!