Case Study – VodafoneZiggo

Change manager zorgt voor flinke sprong vooruit bij VodafoneZiggo

VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is een Nederlands bedrijf dat vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainment diensten levert aan consumenten en bedrijven.

Niveau van dienstverlening

De interne ICT-service was bij VodafoneZiggo niet op het niveau van de externe serviceverlening. Juist omdat externe klanten op de nummer één staan hebben de werknemers van VodafoneZiggo goed werkende tools nodig om hun werkzaamheden efficiënt uit te kunnen voeren. De uitdaging hierin was om de dienstverlening beter aan te laten sluiten aan de behoefte van de werknemers en de snelheid van afhandelen te verhogen.

Change manager

Linden-IT heeft een ervaren change manager geïntroduceerd bij VodafoneZiggo om deze uitdaging op te pakken. De change manager heeft zich eerst verdiept in de diverse stakeholders in de organisatie en is daarna met een actieplan gekomen om de dienstverlening te verbeteren.

SCRUM

Onderdeel van het actieplan was om het serviceteam te trainen op de SCRUM-methode en daarna de ruimte te geven om met deze methode hun eigen projecten uit te gaan voeren. De werknemers laten meer betrokkenheid zien, omdat ze de verantwoordelijkheid voor een project dragen. Er kwam een frisse wind door de afdeling waarin teamgenoten opstonden om zich hard te maken voor nieuwe projecten, leerden elkaar feedback te geven en uitgedaagd werden om uit hun comfort zone te stappen.

Sprong vooruit

Binnen twee maanden is er een schat aan kleine tot grote projecten, waardoor het serviceniveau en de leveringssnelheid een flinke sprong vooruit heeft gemaakt. Dit project op locatie Utrecht heeft geleid tot verbetertrajecten op andere locaties en op management- niveau.

Ook sprongen maken binnen uw ICT omgeving ?

Bel voor meer informatie: 085-0493240
of mail naar info@linden-it.com