Home » Diensten » Projecten en services » Consultancy

ICT Consultants met kennis

Als specialist op het gebied van gebruikersondersteuning, beheer van systemen en cloud beschikt Linden-IT over veel kennis van tools en technieken voor het optimaliseren van uw service organisatie en de opzet en beheer van uw IT-infrastructuur.

Onze IT-consultants kunnen op projectbasis worden ingezet voor het analyseren en verbeteren van uw IT afdeling. Bij de analyse wordt gekeken naar de organisatie, werkwijze en gebruikte systemen. Door te vergelijken met beschikbare benchmarks brengen wij in kaart hoe efficiënt er gewerkt wordt en waar verbeteringen mogelijk zijn. De IT-consultants kunnen ook worden ingezet als teamleader of helpdesk manager.

“Linden-IT heeft ons geholpen bij het future proof maken van onze IT-omgeving met een gedegen plan”

Remote Servicedesk Linden-IT

Infrastructuur Consultancy

De infrastructuur consultants kunnen ingezet worden op complexe opdrachten op het gebied van uw IT-infrastructuur. Denk hierbij aan hardware, software, mobile devices en Cloud Computing. Analyseren, adviseren, ontwerpen en implementaties of migraties uitvoeren vallen ook binnen het takenpakket. Tevens kan de consultant optreden als leidinggevende voor (junior-) systeembeheerders en hen ondersteunen bij werkzaamheden.

Servicedesk Consultancy

Servicegerichtheid en klantgerichtheid in zowel persoonlijk als virtueel contact zijn zaken waar continu aandacht aan besteed wordt en waar klanten veel waarde aan hechten. Hierbij is het zo dat een verhoging van de kwaliteit kan leiden tot rendement verbeteringen. De servicedesk consultants kunnen dit samen met u bewerkstelligen door middel van procesverbeteringen en trainingen voor uw professionals.

Remote Servicedesk Offerte

Meer informatie?

Vraag een offerte aan

Waarom Linden-IT?

Onze consultants beschikken over HBO werk- en denk niveau, hebben veel werkervaring en zijn onder andere Microsoft- en ITIL-gecertificeerd. De consultants zijn flexibel op projectbasis inzetbaar.

Uitgelicht

Helpdeskonderzoek 2022

Linden-IT vindt het belangrijk om kennis en inzichten met de markt te delen. Daarom hebben we ook in 2022 met veel plezier weer ons maatgevende helpdeskonderzoek gehouden. We vroegen honderden…

Lees verder »

Helft Nederlandse bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen

Nog nooit was de arbeidsmarkt zo krap als nu; in het eerste kwartaal van 2022 stonden er 133 vacatures per 100 werklozen open (bron: CBS). Werkgevers kampen met personeelstekorten en…

Lees verder »

Wanneer gebruik je ITIL op de servicedesk?

Bedrijven en organisaties besteden veel aandacht aan processen en technologieën om klanten zo goed mogelijk te bedienen. Iedereen wil natuurlijk scoren als het om klantenservice gaat. Deze ambitie is voor…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!