Home » Nieuws » Een goede match tussen klant en ICT-medewerker bepaalt het succes van detachering

Linden-IT heeft als detacheerder van IT-professionals de taak om een zo goed mogelijke match te maken tussen de vraag van de klant en de medewerker. Het vrij willekeurig schuiven van CV’s, zoals sommige partijen doen, leidt vaak tot problemen.

“Er zijn veel aspecten belangrijk bij het matchen, de technische kennis, nodige ervaring, de aard van het bedrijf, de persoonlijkheid en communicatieve vaardigheden van de medewerker”, vertelt Stephanie Pennings. Zij is regiomanager Brabant en Limburg bij Linden-IT, detacheerder van ICT support- en beheermedewerkers. Het hoofdkantoor van Linden-IT is gevestigd in Amsterdam, maar zelf opereert Pennings vanuit Den Bosch. “Ik weet daarom uit ervaring hoe belangrijk de woon-werkafstand is voor onze medewerkers. Te lange reistijden zijn funest voor het succesvol verloop van een detacheringsopdracht.”

Landelijk weer

Om snel op de vraag van een klant te kunnen inspelen, moet een detacheerder over een groot landelijk netwerk met kantoren en medewerkers beschikken. “Dat we eigen medewerkers in dienst hebben, geeft ons een streepje voor op de brokers die alleen maar bemiddelen”, meent Pennings.
“Ook is er vaak haast geboden want als een klant bij ons aanklopt, dan is de behoefte vaak al snel hoog”, aldus Pennings. “Nee verkopen doen we nauwelijks. Hebben we niet direct dé ideale match, dan spreken we een tijdspad af waarbinnen we wel iemand kunnen detacheren.”

“Dat we eigen medewerkers in dienst hebben, geeft ons een streepje voor op de brokers die alleen maar bemiddelen”

– Stephanie Pennings

Trainingen

De meeste kandidaten bij Linden-IT beschikken over kennis van de meest gebruikte besturingsystemen en applicaties, zoals Windows 10, Office365 en Server 2012 of 2016. “Voor specifieke kennis van bijvoorbeeld bedrijfsapplicaties, kan de oplossing liggen in het bijspijkeren van de kennis van een IT-professional.” Doorgaans zit er één tot twee weken tussen een aanvraag en de start van de detacheringsperiode. “In dat tijdsbestek vergroten we de technische kennis van de medewerker en gaat hij of zij aan de slag in de online leeromgeving. We bieden meer dan 500 IT-trainingen aan en monitoren de voortgang en de planning.”

Perfecte match

Bij het matchen van aanvragen met medewerkers speelt het managen van verwachtingen een sleutelrol, naar zowel klant als medewerker toe. “Een goede match tussen klant en ICT-medewerker bepaalt het succes van detachering”, besluit Pennings. “Onze aanpak is erop gericht om medewerkers ergens snel op hun gemak laten voelen. Lukt dat, dan levert de IT’er ook sneller toegevoegde waarde. Daar wordt iedereen beter van.”

Uitgelicht

Linden-IT Development: wat doet een Front-End Developer?

Wanneer je denkt aan Software Development krijg je al snel een beeld van programmeurs die ingewikkelde, onbegrijpelijke codes typen waaruit vervolgens een ingenieus softwareproduct ontstaat. Dit is inderdaad een onderdeel…

Lees verder »

Linden-IT in 2021!

Het is December en dat betekend dat de laatste maand van 2021 is aangebroken. In dit jaar is Linden-IT enorm gegroeid en hebben wij een aantal grote mijlpalen behaald. Tijd…

Lees verder »

Linden-IT opent kantoor in Portugal

In ons kantoor in Lissabon gaan we de activiteiten van Linden-IT in Nederland ondersteunen. Met name op het gebied van sales en recruitment support. Lissabon is een aantrekkelijke stad om…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!