Home » Nieuws » Helpdeskonderzoek 2020

Linden-IT houdt de trends op het gebied van helpdeskpakketten op de servicedesk in de gaten door regelmatig onderzoek te doen naar het gebruik ervan. Het onderzoek wordt gehouden onder bedrijven, (lokale) overheden en instituten door heel Nederland. In de afgenomen enquête wordt gevraagd naar de helpdesksoftware, remote tools, omvang en doelgroep van support.

De resultaten van het Helpdesk Onderzoek worden ieder jaar gepubliceerd in een rapport op de website van Linden-IT. TOPdesk voerde afgelopen jaren de lijst aan met de meeste gebruikers. Meer dan 1/3 van respondenten gebruikte TOPdesk op de helpdesk. Ook Jira, ServiceNow en Zenddesk waren afgelopen jaren goed vertegenwoordigd.

In het rapport van 2020 wordt ook antwoord gegeven op welke remote tools het meest gebruikt worden. TeamViewer en Remote Desktop Connection van Microsoft zijn de afgelopen jaren de opkomende tools. De populariteit van TeamViewer steeg afgelopen onderzoek met 8%, naar 29%.

Verder worden de drie meest gebruikte IT-management en remote tools afzonderlijk van elkaar belicht. Elke IT-tool apart met een applicatie- en de functieomschrijving.

In totaal worden cijfers van 3 jaar op een rijtje gezet en met elkaar vergeleken. Zijn de cijfers hetzelfde als voorgaand jaar of heeft er een verschuiving plaatsgevonden? Welke trends zijn er zichtbaar?  Je vindt alle antwoorden in het rapport!

Wacht niet langer en download het rapport om up-to-date te blijven.

Uitgelicht

Linden-IT Development: wat doet een Front-End Developer?

Wanneer je denkt aan Software Development krijg je al snel een beeld van programmeurs die ingewikkelde, onbegrijpelijke codes typen waaruit vervolgens een ingenieus softwareproduct ontstaat. Dit is inderdaad een onderdeel…

Lees verder »

Linden-IT in 2021!

Het is December en dat betekend dat de laatste maand van 2021 is aangebroken. In dit jaar is Linden-IT enorm gegroeid en hebben wij een aantal grote mijlpalen behaald. Tijd…

Lees verder »

Linden-IT opent kantoor in Portugal

In ons kantoor in Lissabon gaan we de activiteiten van Linden-IT in Nederland ondersteunen. Met name op het gebied van sales en recruitment support. Lissabon is een aantrekkelijke stad om…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!