Home » Nieuws » Helpdeskonderzoek 2020

Linden-IT houdt de trends op het gebied van helpdeskpakketten op de servicedesk in de gaten door regelmatig onderzoek te doen naar het gebruik ervan. Het onderzoek wordt gehouden onder bedrijven, (lokale) overheden en instituten door heel Nederland. In de afgenomen enquête wordt gevraagd naar de helpdesksoftware, remote tools, omvang en doelgroep van support.

De resultaten van het Helpdesk Onderzoek worden ieder jaar gepubliceerd in een rapport op de website van Linden-IT. TOPdesk voerde afgelopen jaren de lijst aan met de meeste gebruikers. Meer dan 1/3 van respondenten gebruikte TOPdesk op de helpdesk. Ook Jira, ServiceNow en Zenddesk waren afgelopen jaren goed vertegenwoordigd.

In het rapport van 2020 wordt ook antwoord gegeven op welke remote tools het meest gebruikt worden. TeamViewer en Remote Desktop Connection van Microsoft zijn de afgelopen jaren de opkomende tools. De populariteit van TeamViewer steeg afgelopen onderzoek met 8%, naar 29%.

Verder worden de drie meest gebruikte IT-management en remote tools afzonderlijk van elkaar belicht. Elke IT-tool apart met een applicatie- en de functieomschrijving.

In totaal worden cijfers van 3 jaar op een rijtje gezet en met elkaar vergeleken. Zijn de cijfers hetzelfde als voorgaand jaar of heeft er een verschuiving plaatsgevonden? Welke trends zijn er zichtbaar?  Je vindt alle antwoorden in het rapport!

Wacht niet langer en download het rapport om up-to-date te blijven.

Uitgelicht

Het belang van vitaliteit

‘Vitaliteit’ een woord dat je tegenwoordig overal tegenkomt. Niet alleen op de werkvloer, maar eigenlijk overal in ons dagelijks leven. Is het niet je werkgever die het belang van vitaliteit…

Lees verder »

Helft Nederlandse bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen

Nog nooit was de arbeidsmarkt zo krap als nu; in het eerste kwartaal van 2022 stonden er 133 vacatures per 100 werklozen open (bron: CBS). Werkgevers kampen met personeelstekorten en…

Lees verder »

Wanneer gebruik je ITIL op de servicedesk?

Bedrijven en organisaties besteden veel aandacht aan processen en technologieën om klanten zo goed mogelijk te bedienen. Iedereen wil natuurlijk scoren als het om klantenservice gaat. Deze ambitie is voor…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!