Home » Nieuws » Hoe belangrijk zijn Microsoft certificeringen?

AG Connect deed afgelopen maand samen met Linden-IT onderzoek naar de noodzaak van Microsoft certificeringen op de werkvloer. Werkgevers hechten veel waarde aan het behalen van Microsoft certificeringen, dit gebeurt al bij een eerste selectie en bij sollicitatiegesprekken.

Microsoft Certificeringen

Uit het onderzoek blijkt dat vooral certificeringen (66%) een rol spelen bij het aannemen van IT-professionals op beheerfuncties. Bij support- en applicatie-ontwikkelfuncties wordt minder snel gevraagd naar de juiste IT-certificaten. Bij de inhuur van IT-beheerders wordt er minder gelet op het bezit van de juiste certificeringen (62%).

Opleidingsmogelijkheden

Meer dan driekwart van de respondenten uit het onderzoek stimuleert hun medewerkers om ICT-cursussen en examens af te leggen om hoger op te komen. Meestal gebeurt dit via onlinethuisstudie of een externe dagcursus. Ruim 73% van de ondervraagden doet kennis op door onlinethuisstudies te volgen.

Salarisverhoging

Ook leidt het halen van certificaten in vele gevallen tot salarisverhoging. De respondenten hebben aangegeven dat IT-detacheerders eerder geneigd zijn om hun IT-professionals te belonen dan bedrijven die een IT-professional in dienst heeft.

Nieuwste Microsoft trainingen en -certificeringen

Een belangrijke pijler in het onderzoek was de vraag of ze bekend zijn met het nieuwe trainings- en certificeringsprogramma van Microsoft gebaseerd op role-based jobs. Slechts de helft van de ondervraagden gaf aan ze bekend zijn met nieuwe programma.

Uitgelicht

Cloud Security Essentials

Wil je ook Malware, Ransomware, Phishing voorkomen en je Cloud diensten beschermen? Dan is een goede Cloud Security strategie essentieel om veilig werken te garanderen! Waarom dit zo belangrijk is?…

Lees verder »

Wat is Incident Management?

In deze blog verteld onze IT-consultant Sjoerd ons over incident management. In dit stuk krijg je te weten wat incident management precies inhoudt en verteld Sjoerd wat je nu wel…

Lees verder »

Linden-IT Medewerkers van het kwartaal!

Met trots presenteren wij wederom de medewerkers van het kwartaal. De IT-professionals die het verdienen om in de spotlight te worden gezet! Ieder kwartaal wordt er per regio een medewerker…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe we kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!