Home » Nieuws » Hoe belangrijk zijn Microsoft certificeringen?

AG Connect deed afgelopen maand samen met Linden-IT onderzoek naar de noodzaak van Microsoft certificeringen op de werkvloer. Werkgevers hechten veel waarde aan het behalen van Microsoft certificeringen, dit gebeurt al bij een eerste selectie en bij sollicitatiegesprekken.

Microsoft Certificeringen

Uit het onderzoek blijkt dat vooral certificeringen (66%) een rol spelen bij het aannemen van IT-professionals op beheerfuncties. Bij support- en applicatie-ontwikkelfuncties wordt minder snel gevraagd naar de juiste IT-certificaten. Bij de inhuur van IT-beheerders wordt er minder gelet op het bezit van de juiste certificeringen (62%).

Opleidingsmogelijkheden

Meer dan driekwart van de respondenten uit het onderzoek stimuleert hun medewerkers om ICT-cursussen en examens af te leggen om hoger op te komen. Meestal gebeurt dit via onlinethuisstudie of een externe dagcursus. Ruim 73% van de ondervraagden doet kennis op door onlinethuisstudies te volgen.

Salarisverhoging

Ook leidt het halen van certificaten in vele gevallen tot salarisverhoging. De respondenten hebben aangegeven dat IT-detacheerders eerder geneigd zijn om hun IT-professionals te belonen dan bedrijven die een IT-professional in dienst heeft.

Nieuwste Microsoft trainingen en -certificeringen

Een belangrijke pijler in het onderzoek was de vraag of ze bekend zijn met het nieuwe trainings- en certificeringsprogramma van Microsoft gebaseerd op role-based jobs. Slechts de helft van de ondervraagden gaf aan ze bekend zijn met nieuwe programma.

Uitgelicht

Linden-IT Development: wat doet een Front-End Developer?

Wanneer je denkt aan Software Development krijg je al snel een beeld van programmeurs die ingewikkelde, onbegrijpelijke codes typen waaruit vervolgens een ingenieus softwareproduct ontstaat. Dit is inderdaad een onderdeel…

Lees verder »

Linden-IT in 2021!

Het is December en dat betekend dat de laatste maand van 2021 is aangebroken. In dit jaar is Linden-IT enorm gegroeid en hebben wij een aantal grote mijlpalen behaald. Tijd…

Lees verder »

Linden-IT opent kantoor in Portugal

In ons kantoor in Lissabon gaan we de activiteiten van Linden-IT in Nederland ondersteunen. Met name op het gebied van sales en recruitment support. Lissabon is een aantrekkelijke stad om…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!