Home » Nieuws » Hoe kies je een Cloud provider die bij je past?

Er zijn vele aanbieders van Cloud services op de markt en soms zie je door de bomen het bos niet meer. En het kiezen van de provider die achteraf net niet goed aan blijkt te sluiten bij de vereisten kan een dure aangelegenheid zijn. Hieronder vind je een aantal punten die je helpen om een keuze te maken bij het selecteren van de juiste Cloud provider.

Zakelijke vereisten

Niet iedere cloud provider zal naadloos aansluiten bij jouw zakelijke vereisten. Sommigen zijn specifiek gericht op 1 branche (denk bijvoorbeeld aan ATS-systemen voor vacatures en personeelsbeheer) en anderen zijn breed inzetbaar. Het is belangrijk om eerst een lijst te maken met de vereisten waar de cloud infrastructuur aan moet voldoen, zodat je meteen de providers af kunt strepen die daar niet voor geschikt zijn.

Kosten

Uiteraard spelen kosten ook een rol bij de keuze. Veel cloud providers werken met een licentie, waarbij je maandelijks of jaarlijks een bepaald bedrag betaalt. Bepaal voor je de keuze gaat maken hoeveel je bedrijf bereid is om te betalen aan de cloud infrastructuur.

Security

Hoog op de lijst voor vereisten moet de veiligheid van de data zijn, zeker als er privacy gevoelige info in de cloud bewaard gaat worden. Het is dan ook belangrijk om te checken of er aan de veiligheidseisen voldaan wordt die bijvoorbeeld in de General Data Protection Regulation (GDPR) beschreven worden.

Technologie

Een cloud provider moet in staat zijn om de technologische ontwikkelingen bij te kunnen houden of, liever nog, in de frontlinie daarvan te zitten. Doorontwikkeling binnen een acceptabele periode en functionaliteiten die passen bij jouw zakelijke vereisten zijn hierbij een must.

Support

Zowel tijdens de implementatie en migratie als tijdens het gebruik van het cloud platform is het belangrijk dat er goede support beschikbaar is. Het liefst 24/7, aangezien mogelijke problemen zich niet aan werktijden houden. Zorg dat duidelijk is wat de support opties en het niveau van support zijn voordat je met een provider in zee gaat.

Certificeringen

Een manier om te weten of de Security in orde is en de dienstverlening goed is, is het kijken naar certificeringen. Er zijn diverse certificeringen die de standaard in de industrie waarborgen, waaronder ISO 27001.

Betrouwbaarheid

Er worden continu onderzoeken gedaan en gepubliceerd naar de betrouwbaarheid van de diverse cloud providers. Downtime en hoe snel daarop gereageerd wordt is bijvoorbeeld een belangrijke indicator van betrouwbaarheid, samen met data Security. Lees je in, bekijk reviews en zorg dat je een provider kiest die betrouwbaar is.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste provider? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten kunnen hierbij helpen!

Uitgelicht

Cloud Security Essentials

Wil je ook Malware, Ransomware, Phishing voorkomen en je Cloud diensten beschermen? Dan is een goede Cloud Security strategie essentieel om veilig werken te garanderen! Waarom dit zo belangrijk is?…

Lees verder »

Wat is Incident Management?

In deze blog verteld onze IT-consultant Sjoerd ons over incident management. In dit stuk krijg je te weten wat incident management precies inhoudt en verteld Sjoerd wat je nu wel…

Lees verder »

Linden-IT Medewerkers van het kwartaal!

Met trots presenteren wij wederom de medewerkers van het kwartaal. De IT-professionals die het verdienen om in de spotlight te worden gezet! Ieder kwartaal wordt er per regio een medewerker…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe we kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!