Home » Nieuws » Tom raakt de gevoelige snaar bij Linden-IT

Maak kennis met Tom!

Tom (27), ICT’er bij Linden-IT speelt in zijn vrije tijd accordeon en zingt elke dinsdagochtend op het werk. Lees hieronder het hele verhaal.

Tom werkt sinds vorig jaar september bij Linden-IT. Momenteel is hij gedetacheerd bij een zorginstelling waar hij werkplekbeheerder is en voorziet hij de werknemers van de juiste hard- en software. Elke dinsdagochtend start hij de dag goed door met een aantal collega’s bekende nummers te zingen. “Van zingen krijg ik een goed en voldaan gevoel. Je wordt er vrolijk van en het geeft een kick. We zingen zowel Nederlands als Engelstalige nummers. Het bezorgt eigenlijk de benodigde arbeidsvitaminen. Hopelijk sluiten meer collega’s aan”, aldus Tom.

Passie voor muziek

Tom had al op jonge leeftijd interesse in muziek maken. Zo kreeg hij op 7-jarige leeftijd een mondharmonica van zijn ouders. “Ik was enorm blij met mijn mondharmonica en nam hem overal mee naartoe. Het begon met liedjes zoals vader Jacob en al snel werden ze uitdagender”, vertelt Tom.  Door CKV-lessen te nemen kwam hij in aanraking met meerdere soorten instrumenten. Een paar jaar later nam hij pianoles en speelde hij filmmuziek op gehoor.

“Mijn opa speelde accordeon en ik vond het geweldig om ernaar te luisteren. Op een bepaald moment gaf hij er één cadeau. Ik ben het toen ook gaan bespelen en na zijn dood mocht ik zijn oude accordeon overnemen. Die accordeon heeft heel wat emotionele waarde  en ik ben er erg zuinig op. Bij speciale gelegenheden, zoals Sinterklaas en kerst, haal ik hem uit de kast en speel ik er op. Meestal speel ik vrolijke nummers en melodieën op. Het ligt er een beetje aan in welke stemming ik ben. De Klanken van een accordeon raken mij.

Op dit moment ben ik getrouwd en heb ik wat minder tijd om instrumenten te bespelen. De accordeon moet regelmatig bespeeld worden om het systeem werkend te houden. In het hart van de accordeon zitten kamers, deze mogen niet uitdrogen. Als deze gescheurd zijn is dit een bijzondere dure reparatie.

Ook heb ik een bijzondere fascinatie voor draaiorgels. Ik heb een aantal jaar meegelopen in Amersfoort waar de draaiorgel op straat stond. Een draaiorgel kan je eigenlijk ook zien als één van de eerste computers. Het boek waar de muziek in geprogrammeerd staat, moest er op de juiste manier ingelegd worden. Door de uitsparingen op elke bladzijde wist de draaiorgel welk instrument er bespeeld moest worden. Dan zie je toch ook weer dat het beroep en hobby aardig wat overeenkomsten hebben.”

Uitgelicht

Helpdeskonderzoek 2022

Linden-IT vindt het belangrijk om kennis en inzichten met de markt te delen. Daarom hebben we ook in 2022 met veel plezier weer ons maatgevende helpdeskonderzoek gehouden. We vroegen honderden…

Lees verder »

Het belang van vitaliteit

‘Vitaliteit’ een woord dat je tegenwoordig overal tegenkomt. Niet alleen op de werkvloer, maar eigenlijk overal in ons dagelijks leven. Is het niet je werkgever die het belang van vitaliteit…

Lees verder »

Helft Nederlandse bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen

Nog nooit was de arbeidsmarkt zo krap als nu; in het eerste kwartaal van 2022 stonden er 133 vacatures per 100 werklozen open (bron: CBS). Werkgevers kampen met personeelstekorten en…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!