Home » Nieuws » IT-Professional: Mehmet, servicedesk medewerker met ambitie

Een belangrijk onderdeel van werken in de IT is je kennis op peil houden en jezelf blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld door het behalen van certificeringen. Mehmet, sinds twee jaar werkzaam als IT Support Engineer bij Linden-IT, maakt er bijna een sport van om certificeringen te behalen. Waarom? “Ik wil mezelf ontwikkelen en uitdagen. Uiteindelijk wil ik systeembeheerder worden.”

Mehmet heeft de opleiding MBO 4 systeembeheer gedaan om daarna meteen voor Linden-IT te gaan werken. Sinds twee maanden werkt hij namens Linden-IT op een project waar hij midden in de corona crisis terecht kwam. Dat was door de omstandigheden wel even wennen, aldus Mehmet: “Ingewerkt worden vanuit huis is toch anders. Maar we zijn nu twee maanden verder en het gaat een stuk beter!”

Certificeringen halen

Al sinds het begin van zijn dienstverband bij Linden-IT heeft Mehmet zijn best gedaan om zoveel mogelijk certificeringen te halen. “Ik ben begonnen met ITIL. Daarna heb ik mijn Windows 10-certificaat gehaald. Dat was aardig wat stof om te verwerken, maar ik vind dat een uitdaging. Vervolgens ben ik verder gegaan met Windows Server en nu heb ik mij op de Azure certificeringen gestort. Daar heb ik het basis certificaat van gehaald en nu ben ik bezig met een andere Azure-opleiding. Er komt wel veel op je af, maar je ontwikkeling gaat ook snel als je die certificaten haalt. Ik heb ook gemerkt dat je anders gaat denken, dingen sneller herkent en daardoor problemen sneller op kunt lossen.”

Complexe problemen

Tijdens zijn werk als IT Support Engineer vindt Mehmet de complexe problemen het leukst. “Ik moest bijvoorbeeld een probleem oplossen met het programma EndNote. Daar had ik nog nooit mee gewerkt, maar het is wel een uitdaging om dan uit te zoeken waar de issue precies zit. En als het uiteindelijk lukt om een oplossing te vinden, dan geeft dat wel een enorme kick.”

Doen wat je leuk vindt

Een belangrijk element in de gedrevenheid en ambitie van Mehmet is dat hij echt gevonden heeft wat hij leuk vindt om te doen. “Op de middelbare school deed ik het wel goed hoor, maar was ook vooral bezig met leuke dingen. Daarna was ik wat zoekende. Ik heb verschillende scholen geprobeerd, maar dat was het allemaal net niet. Tot ik de ICT-opleiding ging doen. Toen had ik gevonden waar ik naar op zoek was. En ik had voor mezelf een doel om in ieder geval een MBO-opleiding volledig af te ronden, dat is in ieder geval gelukt. Nu wil ik mezelf verder ontwikkelen in de richting van systeembeheer en cloud. Eerst de main targets bereiken: junior systeembeheerder, daarna door naar medior en uiteindelijk senior systeembeheerder worden. Daar ga ik me nu op focussen.”

Uitgelicht

Cloud Security Essentials

Wil je ook Malware, Ransomware, Phishing voorkomen en je Cloud diensten beschermen? Dan is een goede Cloud Security strategie essentieel om veilig werken te garanderen! Waarom dit zo belangrijk is?…

Lees verder »

Wat is Incident Management?

In deze blog verteld onze IT-consultant Sjoerd ons over incident management. In dit stuk krijg je te weten wat incident management precies inhoudt en verteld Sjoerd wat je nu wel…

Lees verder »

Linden-IT Medewerkers van het kwartaal!

Met trots presenteren wij wederom de medewerkers van het kwartaal. De IT-professionals die het verdienen om in de spotlight te worden gezet! Ieder kwartaal wordt er per regio een medewerker…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe we kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!