Home » Nieuws » IT’ers zijn echte game fanaten, of toch niet?

Ben jij een echte game fanaat? Veel van onze IT-professionals hebben een passie voor gamen. Om te achterhalen waar de interesse van onze IT’er ligt wilden wij het gamegedrag van hen in kaart brengen. Om deze reden hebben wij een onderzoek gedaan onder IT-professionals tussen de 18 en 30 jaar. De resultaten van dit onderzoek delen wij op dit blog.

Hoeveel tijd wordt eraan gamen besteed?

Alle IT’ers gamen toch? Dat is een gedachte die velen hebben.  Maar is dit ook echt zo? In Nederland wordt er over het algemeen veel gegamed. In het nationaal gaming onderzoek van een aantal jaar geleden bleek al dat 72% van de (online) bevolking gamet. Gemiddeld gamen Nederlanders 4 uur per week. Uit ons eigen onderzoek onder IT-professionals blijkt dat een kwart van de ondervraagden dagelijks games speelt. En zelfs 10% van de ondervraagden nooit spellen speelt. Als we het gemiddelde aantal uren berekenen komen wij op 5,5 uur per week. Dit gemiddelde ligt dus inderdaad hoger dan het gemiddelde in Nederland. Dat een groot deel van de IT’ers meer gamet is dus waar, maar dat alle IT’ers gek zijn van gamen komt niet in ons onderzoek naar voren.

En als er gegamed wordt, wat is dan de favoriet?

First person shooter wordt aangegeven als meest populaire spel categorie. Ook adventure, E-sports, racing en strategy games komen hoog uit de test. Als we wat dieper in gaan op de specifieke games die veel gespeeld worden, is FIFA toch wel de favoriet. Battlefield, Call of Duty en Counter strike zijn de daaropvolgende populaire spellen onder de IT’ers.

Wat zijn de meest populaire platformen om te gamen?

Games worden op meerdere platformen gespeeld. Meer dan de helft van de ondervraagden gamet het liefst op de pc en de Playstation. Verder worden de platformen mobile en Xbox nog genoemd.

Game party met vrienden meest populair

Uit dit onderzoek is wel te concluderen dat het overgrote gedeelte van de IT-professionals van gamen houdt. Daarom vroegen wij of deze groep ook op verschillende gaming events te vinden is. Hieruit bleek dat vooral game party’s met vrienden populair zijn. Ook gamebeurzen, LAN parties en CampZone events worden door verschillende IT’ers bezocht. Hoe is jouw gamegedrag? En zou je graag voor een IT partij willen werken die leuke game evenementen organiseert voor zijn personeel? Schrijf je dan direct in als nieuwe professional!

Uitgelicht

Cloud Security Essentials

Wil je ook Malware, Ransomware, Phishing voorkomen en je Cloud diensten beschermen? Dan is een goede Cloud Security strategie essentieel om veilig werken te garanderen! Waarom dit zo belangrijk is?…

Lees verder »

Wat is Incident Management?

In deze blog verteld onze IT-consultant Sjoerd ons over incident management. In dit stuk krijg je te weten wat incident management precies inhoudt en verteld Sjoerd wat je nu wel…

Lees verder »

Linden-IT Medewerkers van het kwartaal!

Met trots presenteren wij wederom de medewerkers van het kwartaal. De IT-professionals die het verdienen om in de spotlight te worden gezet! Ieder kwartaal wordt er per regio een medewerker…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe we kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!