Home » Nieuws » Linden-IT gaat samenwerking aan met ROC’s in Hilversum en Zaandam om ICT’ers op te leiden

In september 2019 zijn Linden-IT, het MBO College Hilversum en het Regiocollege in Zaandam gestart met een tweejarig BBL-traject (niveau 4) ‘blended learning’. Tijdens dit traject behalen ICT’ers tijdens een bootcamp de benodigde ITIL- en Microsoft-certificeringen, waarna ze een BBL-overeenkomst aangeboden krijgen en de studie wordt gefinancierd door Linden-IT. In september zijn dertien studenten gestart, in oktober starten er nog eens acht.

Het voordeel van een BBL-traject is dat de opgedane kennis meteen in de praktijk gebracht kan worden. De student bouwt hiermee werkervaring op en verdient meteen salaris. Uiteraard worden de studenten op afstand ondersteund door de ‘docent’. Om de kwaliteit van het diploma te waarborgen krijgen de studenten doorlopend de ruimte om zich onder begeleiding van consultants van Linden-IT te ontwikkelen richting mbo ICT-niveau 4, naast hun dagelijkse werkzaamheden.

Linden-IT zorgt voor een werkplek, ROC voor een leerplek

Om toegelaten te worden tot het traject is havo/mbo-4 of een ICT-niveau 3 werk- en denkniveau een vereiste. Daarnaast is een gemotiveerde en leergierige (werk)houding een pluspunt. De student solliciteert bij Linden-IT voor een werkplek en bij de desbetreffende ROC voor een leerplek.

De duur van de opleiding bedraagt in eerste instantie twee jaar, maar kan worden aangepast naar het leer-tempo van de student. De generieke vakken worden een avond per week verzorgd door de ROC-scholen en de overige vakken kunnen online via afstandsonderwijs worden gevolgd. Voor elk vak is maatwerk van toepassing, waardoor de student eventueel eerder de examens kan doen.

Linden-IT is nog met een aantal andere scholen in gesprek om het BBL-traject ook daar op te starten. Het traject begint voor studenten met een bootcamp van 4 weken, waarin een ITIL- en Microsoft-certificering wordt behaald. Als studenten dit bootcamp succesvol doorlopen krijgen ze een BBL-contract aangeboden, gefinancierd door Linden-IT.

Over Linden-IT

Linden-IT biedt gespecialiseerde ICT-dienstverlening. Voor ieder bedrijf trachten wij een servicedeskmedewerker of -beheerder beschikbaar te stellen die qua kennis en ervaring perfect binnen de werkomgeving past, voor een reële prijs-prestatieverhouding. Onze ICT-medewerkers zorgen ervoor dat uw ICT-infrastructuur en -support optimaal functioneren.

Wij zijn persoonlijk betrokken bij onze medewerkers en streven ernaar hen voortdurend interessante projecten en opleidingsmogelijkheden te bieden. Daarmee hopen we een klimaat te scheppen waarin zij de beste carrièremogelijkheden hebben.

Uitgelicht

Cloud Security Essentials

Wil je ook Malware, Ransomware, Phishing voorkomen en je Cloud diensten beschermen? Dan is een goede Cloud Security strategie essentieel om veilig werken te garanderen! Waarom dit zo belangrijk is?…

Lees verder »

Wat is Incident Management?

In deze blog verteld onze IT-consultant Sjoerd ons over incident management. In dit stuk krijg je te weten wat incident management precies inhoudt en verteld Sjoerd wat je nu wel…

Lees verder »

Linden-IT Medewerkers van het kwartaal!

Met trots presenteren wij wederom de medewerkers van het kwartaal. De IT-professionals die het verdienen om in de spotlight te worden gezet! Ieder kwartaal wordt er per regio een medewerker…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe we kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!