Home » Nieuws » Microsoft E-Book: Getting started with Windows 10

Windows 10 is voor veel gebruikers een grote overstap van bijvoorbeeld Windows 7.  Als je verantwoordelijk bent voor het ondersteunen of trainen van gebruikers geeft dit E-Book een heel handig overzicht van de nieuwe en gewijzigde functies.

Na de Signin, Start en App Store wordt Edge behandeld. Edge is de default browser die geheel nieuw gebouwd is zonder rekening te houden met oude versies.

Cortana is een nieuwe intelligente help service die geactiveerd kan worden en ook op voice kan reageren.

Het E-Book gaat verder in op het personaliseren van de Windows 10 omgeving en beveiliging. Ook wordt aandacht besteed aan Fun, gebruik van de apps voor muziek, film, foto’s etc.

Ook het installeren van hardware en gebruik van mobile devices voor Windows 10 komen aan de orde.

Troubleshooting

Het hoofdstuk Troubleshooting geeft informatie over tools voor het oplossen van problemen. Als je Trouble intikt in de search box krijg je een overzicht van alle tools die er in Windows 10 zitten om problemen te identificeren. Als een probleem geïdentificeerd is zie je vaak een Fix button er naast waarmee het probleem direct opgelost kan worden.

Met de Quick Assist tool kun je op afstand de instellingen van een PC wijzigen. Als je de rol van helper hebt, functioneren jouw toetsenbord en muis alsof ze bij de PC van de ander horen.

Een handig tool voor gebruikers om te laten zien wat er mis gaat, is de Step Recorder. Die legt vast wat je doet en je kunt er aantekeningen bij maken.

En als niks helpt, kun je altijd de Reset nog uitvoeren. Je krijgt dan een nieuwe installatie van alle software en apps maar je kunt de user data bewaren. Een stuk simpeler dan voorheen.

Dit E-Book is een aanrader voor iedereen die betrokken is bij de training en ondersteuning van Windows 10 gebruikers.

Bron: Microsoft

Uitgelicht

Het belang van vitaliteit

‘Vitaliteit’ een woord dat je tegenwoordig overal tegenkomt. Niet alleen op de werkvloer, maar eigenlijk overal in ons dagelijks leven. Is het niet je werkgever die het belang van vitaliteit…

Lees verder »

Helft Nederlandse bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen

Nog nooit was de arbeidsmarkt zo krap als nu; in het eerste kwartaal van 2022 stonden er 133 vacatures per 100 werklozen open (bron: CBS). Werkgevers kampen met personeelstekorten en…

Lees verder »

Wanneer gebruik je ITIL op de servicedesk?

Bedrijven en organisaties besteden veel aandacht aan processen en technologieën om klanten zo goed mogelijk te bedienen. Iedereen wil natuurlijk scoren als het om klantenservice gaat. Deze ambitie is voor…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!