Home » Nieuws » Microsoft E-Book: Getting started with Windows 10

Windows 10 is voor veel gebruikers een grote overstap van bijvoorbeeld Windows 7.  Als je verantwoordelijk bent voor het ondersteunen of trainen van gebruikers geeft dit E-Book een heel handig overzicht van de nieuwe en gewijzigde functies.

Na de Signin, Start en App Store wordt Edge behandeld. Edge is de default browser die geheel nieuw gebouwd is zonder rekening te houden met oude versies.

Cortana is een nieuwe intelligente help service die geactiveerd kan worden en ook op voice kan reageren.

Het E-Book gaat verder in op het personaliseren van de Windows 10 omgeving en beveiliging. Ook wordt aandacht besteed aan Fun, gebruik van de apps voor muziek, film, foto’s etc.

Ook het installeren van hardware en gebruik van mobile devices voor Windows 10 komen aan de orde.
Download het E-Book

Troubleshooting

Het hoofdstuk Troubleshooting geeft informatie over tools voor het oplossen van problemen. Als je Trouble intikt in de search box krijg je een overzicht van alle tools die er in Windows 10 zitten om problemen te identificeren. Als een probleem geïdentificeerd is zie je vaak een Fix button er naast waarmee het probleem direct opgelost kan worden.

Met de Quick Assist tool kun je op afstand de instellingen van een PC wijzigen. Als je de rol van helper hebt, functioneren jouw toetsenbord en muis alsof ze bij de PC van de ander horen.

Een handig tool voor gebruikers om te laten zien wat er mis gaat, is de Step Recorder. Die legt vast wat je doet en je kunt er aantekeningen bij maken.

En als niks helpt, kun je altijd de Reset nog uitvoeren. Je krijgt dan een nieuwe installatie van alle software en apps maar je kunt de user data bewaren. Een stuk simpeler dan voorheen.

Dit E-Book is een aanrader voor iedereen die betrokken is bij de training en ondersteuning van Windows 10 gebruikers.

Bron: Microsoft

Uitgelicht

Linden-IT Development: wat doet een Front-End Developer?

Wanneer je denkt aan Software Development krijg je al snel een beeld van programmeurs die ingewikkelde, onbegrijpelijke codes typen waaruit vervolgens een ingenieus softwareproduct ontstaat. Dit is inderdaad een onderdeel…

Lees verder »

Linden-IT in 2021!

Het is December en dat betekend dat de laatste maand van 2021 is aangebroken. In dit jaar is Linden-IT enorm gegroeid en hebben wij een aantal grote mijlpalen behaald. Tijd…

Lees verder »

Linden-IT opent kantoor in Portugal

In ons kantoor in Lissabon gaan we de activiteiten van Linden-IT in Nederland ondersteunen. Met name op het gebied van sales en recruitment support. Lissabon is een aantrekkelijke stad om…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!