Home » Nieuws » Microsoft Office 365 wordt Microsoft 365

Op 30 maart kondigde Microsoft de naamsverandering van Microsoft Office 365 aan. Vanaf 21 April gaat Microsoft Office 365 verder als Microsoft 365. De afgelopen jaren is het aanbod van Cloudproducten groter geworden dan de traditionele officeproducten zoals Word, Excel en PowerPoint. Microsoft 365 combineert de officeproducten in de cloud met AI en de in de Cloud geboren toepassingen zoals Teams, Stream, Forms en Planner. Dit alles wordt gefaciliteerd in goed beveiligde omgeving dat overal ter wereld bereikbaar is.

Microsoft 365 begon in 2017 als een licentiebundel voor zakelijke klanten – een combinatie van Windows, Office en Enterprise Mobility and Security (EMS).  Het heeft sindsdien een lange weg afgelegd. Tegenwoordig noemt Microsoft het ‘de productiviteitswolk van de wereld’ en vertegenwoordigt het de visie voor de toekomst van Microsoft-productiviteitstools—een geïntegreerde set apps en services die kunstmatige intelligentie (AI) en andere geavanceerde innovaties voor je laat werken.

En voor kleine en middelgrote bedrijven omvat dat nieuwe mogelijkheden in Microsoft Teams om je te helpen bij het online hosten van uitgebreide vergaderingen en evenementen; opslag en delen van bestanden in de cloud, zodat je overal kunt samenwerken; en beveiligings- en identiteitsoplossingen om je bedrijf te beschermen.

Gewijzigde namen:

De wijzing van productnamen gaan in op 21 april 2020. Er zijn momenteel geen prijzen of functiewijzigingen.

  • Office 365 Business Essentials wordt Microsoft 365 Business Basic .
  • Office 365 Business Premium wordt Microsoft 365 Business Standard.
  • Microsoft 365 Business wordt Microsoft 365 Business Premium
  • Office 365 Business en Office 365 ProPlus worden beide Microsoft 365 Apps. Waar nodig gebruikt Microsoft de labels ‘for business’ en ‘for enterprise’ om de twee te onderscheiden.

Microsoft 365 (Office 365) beheer

Beschikbare IT-professionals van Linden-IT worden regelmatig ingezet om Microsoft 365 (Office 365) omgevingen bij de opdrachtgever in te richten en te beheren. Microsoft Teams, onderdeel van Microsoft 365, wordt veelal ingezet als samenwerkingstool als er vanuit meerdere locaties wordt samengewerkt.

Microsoft 365 traineeships

Linden-IT biedt voor IT-professionals verschillende Cloud traineeships aan, waaronder op het gebied van Microsoft 365, Azure en Office 365. Doormiddel van zelf- en klassikale studie word je klaargestoomd voor de toekomst. Tijdens het traineeship werk je gedeeltelijk voor verschillende opdrachtgevers en aan je certificeringen.

Uitgelicht

Helpdeskonderzoek 2022

Linden-IT vindt het belangrijk om kennis en inzichten met de markt te delen. Daarom hebben we ook in 2022 met veel plezier weer ons maatgevende helpdeskonderzoek gehouden. We vroegen honderden…

Lees verder »

Het belang van vitaliteit

‘Vitaliteit’ een woord dat je tegenwoordig overal tegenkomt. Niet alleen op de werkvloer, maar eigenlijk overal in ons dagelijks leven. Is het niet je werkgever die het belang van vitaliteit…

Lees verder »

Helft Nederlandse bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen

Nog nooit was de arbeidsmarkt zo krap als nu; in het eerste kwartaal van 2022 stonden er 133 vacatures per 100 werklozen open (bron: CBS). Werkgevers kampen met personeelstekorten en…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!