Home » Nieuws » Migreren naar Office 365

Vorig jaar hebben we een kennissessie georganiseerd met bijbehorende blogs over de migratie van een on-premise omgeving naar Office 365. Omdat deze zo goed ontvangen is, willen deze nog een keer met jullie delen. De hele migratie bestaande uit 4 blogs met de onderwerpen: de voorbereiding, uitvoering, nazorg en de checklist. In dit bericht hebben we de 4 artikelen op een rijtje gezet met elk een korte omschrijving.

Deel 1: de voorbereiding

In de eerste blog word je meegenomen bij de voorbereiding op de migratie naar Office 365. Door de inventarisatie, bepalen van je scope (projecteisen) en een checklist ben je goed voorbereid op de migratie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de 10 jaar oude e-mailgeschiedenis migreren naar de cloud niet nodig is. Dit kan dan buiten de scope vallen.

Deel 2: de uitvoering

Voor de tweede blog staat de uitvoering centraal. In de blog worden meerdere soorten migraties besproken waaronder de Hypbride-, Cutover-, IMAP-, stage- en gefaseerde migratie met elk de verschillende voor- en nadelen.

Deel 3: de nazorg

In deel 3 wordt de nazorg behandeld. Na de uitvoering wordt er aandacht besteed aan het nagaan van alle functionaliteiten (applicaties en data) en waar mogelijk ook verbetering toegepast. Applicaties of data die niet worden gebruikt, kunnen naderhand alsnog worden verwijderd.

Deel 4: de complete checklist

De complete checklist voor de migratie van een on-premise omgeving naar Office 365 is te vinden in de laatste blog. Het is nuttig om deze te raadplegen zodat je tijdens de uitvoering van een migratie geen verassingen tegenkomt.

 

Uitgelicht

Linden-IT Development: wat doet een Front-End Developer?

Wanneer je denkt aan Software Development krijg je al snel een beeld van programmeurs die ingewikkelde, onbegrijpelijke codes typen waaruit vervolgens een ingenieus softwareproduct ontstaat. Dit is inderdaad een onderdeel…

Lees verder »

Linden-IT in 2021!

Het is December en dat betekend dat de laatste maand van 2021 is aangebroken. In dit jaar is Linden-IT enorm gegroeid en hebben wij een aantal grote mijlpalen behaald. Tijd…

Lees verder »

Linden-IT opent kantoor in Portugal

In ons kantoor in Lissabon gaan we de activiteiten van Linden-IT in Nederland ondersteunen. Met name op het gebied van sales en recruitment support. Lissabon is een aantrekkelijke stad om…

Lees verder »

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!

Vacature is verwijderd uit je favorieten!