Tien redenen om je Cisco CCNA Routing and Switching-certificering te behalen

Geplaatst op 23-01-2020

De beste manier om een succesvolle carrière in netwerken te beginnen is met de Cisco CCNA Routing and Switching-certificering op zak. In dit artikel hebben we tien redenen op een rijtje gezet waarom je de Cisco CCNA Routing and Switching op zak moet hebben.

1. Cisco is marktleider in netwerken

Cisco is een echte pionier op het gebied van routing- en switchingtechnologieën. Al jarenlang werken veel industrieën met Cisco en veel internetverkeer reist via netwerkpaden die zijn gebouwd met Cisco-infrastructuurproducten.

2. Certificering is de basis waarop netwerkcarrières worden gebouwd

Sinds het begin van het CCNA-programma zijn de Cisco-certificeringen veel gevraagd door netwerkingenieurs en werkgevers van over de hele wereld. Bij onderzoek van IDC bleek dat Cisco-vaardigheden tot de meest gevraagde vaardigheden bij het inhuren van personeel hoorden. Tijdens het certificeringsprogramma leer je de netwerkinfrastructuurproducten te installeren, bewaken en problemen op te lossen die het hart van Internet of Things vormen.

3. Certificering geeft je meer carrièremogelijkheden

Met de CCNA Routing and Switching-certificering op zak geniet je van betere carrièremogelijkheden. IDC heeft geconstateerd dat zeven van de tien organisaties IT-professionals zoeken die in het bezit zijn van deze certificering. Met deze certificering kun je eventueel doorgroeien naar de niveaus van Professional of Expert. Ook kun je kernvaardigheden toepassen op technologieën zoals Cloud, Collaboration, Data Center, Network Programmability, Wireless of Security.

4. De certificering bereid je voor op de netwerkevolutie van het digitale tijdperk

De netwerkinfrastructuur is mede dankzij de digitalisering bij bedrijven ontzettend getransformeerd. Veel van de handmatige processen van het bedienen van traditionele netwerken hebben plaatsgemaakt voor een softwaregedreven netwerkarchitectuur die afhankelijk is van virtualisatie, automatisering, analyse en cloudservicebeheer.

IDC constateert dat netwerkingenieurs en architecten belangrijke IT-rollen van de toekomst zijn. Professionals van de toekomst zullen veelal deze IT-rollen vervullen en moeten de verschuiving omarmen.

Cisco heeft Cisco Digital Network Architecture (Cisco DNA) geïntroduceerd om deze verschuiving makkelijk te laten verlopen via de bestaande netwerken.

5. Door je certificering blijf je op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen

Naast het omvatten van grote verschuivingen in de netwerkarchitectuur, zoals met Cisco DNA, onderzoekt Cisco voortdurend het veranderende IT-landschap voor talloze technologische ontwikkelingen die van invloed zijn op onze certificeringen en jouw functie als netwerkprofessional.

CCNA Routing and Switching is geen uitzondering. Cisco’s nieuwste herziening van het curriculum omvat een begrip van de Quality of Service (QoS) -elementen en hun toepasbaarheid, de interacties en netwerkfuncties van firewalls en draadloze controllers en toegangspunten, samen met extra aandacht voor IPv6 en basisnetwerkbeveiliging.

6. Certificering helpt je op te vallen bij je werkgever

Door in het bezit te zijn van de laatste Cisco CCNA Routing and Switching-certificering, laat jij je werkgever zien dat je initiatief toont en wilt groeien in je carrière. Werkgevers zien en waarderen dit soort initiatieven. IDC constateert dat 82 procent van de leiders op het gebied van digitale transformatie gelooft dat mensen met certificeringen innovatie helpen versnellen. En er is een bijzonder hoge geloofwaardigheid verbonden aan Cisco-certificeringen. Potentiële werkgevers gebruiken routinematig een Cisco CCNA Routing and Switching-certificering als zoekterm of als criterium voor het identificeren van geschikte sollicitanten.

7. Certificering helpt je te leren van je collega’s

De Cisco CCNA Routing and Switching-certificering brengt je meer dan kennis alleen. De online community Cisco Learning Network is een levendige groep waar IT-professionals elkaar helpen bij het leren en nastreven van hun IT-doelen. Wanneer je lid wordt van het Cisco Learning Network, krijg je onmiddellijk toegang tot studiegroepen, trainingsvideo’s, peer-to-peer-advies en een indrukwekkende schat aan exameninformatie.

8. Veel verschillende trainingsopties op de certificering te behalen.

Er zijn meerdere manier om te leren. Via een Cisco Authorized Learning Partner heb je de mogelijkheid om je Cisco CCNA Routing and Switching-certificering te behalen. Ook kun je aansluiten bij een virtuele klaslokaal-omgeving en biedt de Cisco Learning Network Store e-learning op eigen tempo, leerlaboratoria en oefenexamens die allemaal toegespitst zijn op je voorbereiding op jouw certificeringstestdag.

9. Certificering helpt je salaris te verhogen

Het salaris van IT-professionals blijft stijgen door de aanhoudende schaarste op de arbeidsmarkt. IT-professionals hebben hierdoor de banen het voor het kiezen. Met de Cisco-certificering op zak verhoog je ook nog eens het verdienpotentieel. De Technology Salary Guide 2018 meldt dat de CCNA Routing and Switching-certificering in Noord-Amerika zorgt voor een salaris dat tussen de 5 en de 10% hoger ligt.

10. En vergeet niet: her certificering heeft waarde

Als ICT’er ben je nooit uitgeleerd. De ICT-ontwikkelingen gaan sneller dan je denkt. Het is verstandig om up-to-date te blijven door de nieuwste versie van Cisco-certificering te behalen. Op deze manier kan jij je werk goed blijven uitvoeren. Daarnaast laat je ook aan je werkgever zien dat je moeite blijft steken in technieken waarvoor je loyaliteit terugkrijgt.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!