10 Redenen om ICT te outsourcen

Geplaatst op 11-11-2021

Heb je meer capaciteit of kennis nodig op je IT-afdeling, maar weet je in deze onzekere tijden niet helemaal zeker hoe je het aan moet pakken om die capaciteit te realiseren? Zit je bijvoorbeeld nog te twijfelen tussen het aannemen van meer mensen of het outsourcen van werk? Lees dan vooral verder, want hieronder geven wij 10 redenen waarom het outsourcen van ICT een goed idee is.

1. Je bespaart geld

Met het outsourcen van ICT betaal je alleen voor de diensten die je afneemt en die je op dat moment nodig hebt. Je hoeft dus bijvoorbeeld niet continu een salaris (met alle toeslagen die erbij horen en het risico van ziekteverzuim etc) door te betalen, ook al is er op dat moment niet veel te doen.

2. Altijd goed opgeleide IT-professionals ter beschikking

Als je gebruik maakt van outsourcing is de aanbieder van de outsourcing diensten verantwoordelijk voor het opleiden van professionals en het up-to-date houden van hun kennis. Het trainen van IT’ers is duur en kost veel tijd, maar bij outsourcing hoef je je hier helemaal geen zorgen over te maken.

3. Altijd beschikbaar

24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar heb je toegang tot ondersteuning. Je eigen werknemers zijn wel eens ziek, gaan op vakantie en zijn over het algemeen geen 24 uur per dag beschikbaar. Bij het outsourcen van je ICT-werkzaamheden heb je daar geen last van. Als er een probleem is kan dit meteen opgepakt worden.

4. Efficiëntie

Je hebt nu iemand nodig om bepaalde ICT-werkzaamheden te verrichten en diegene is meteen beschikbaar. Je bent niet weken op zoek naar de juiste persoon om aan te nemen of op te leiden. Het werk wordt gedaan als het gedaan moet worden en er ontstaat geen oponthoud door recruitment of opleidingen.

5. Meer lucht op de eigen afdeling

Door een deel van de ICT-werkzaamheden te outsourcen krijgt het eigen personeel meer tijd om zich bezig te houden met de core business. De focus kan dan op belangrijke dingen en projecten liggen, terwijl de dagelijkse werkzaamheden gedaan worden door de provider van outsourcing diensten.

6. Rust

Het outsourcen van bepaalde werkzaamheden kan ook rust geven binnen het bedrijf. De overeenkomst met een aanbieder bevat altijd voorwaarden over de kwaliteit van het werk, dus je kunt erop vertrouwen dat het werk goed gedaan wordt.

7. Flexibiliteit

Je kunt de inzet opschalen op het moment dat het nodig is en weer afbouwen als er minder te doen is. Deze flexibiliteit is zeker in de huidige onzekere tijd fijn voor een bedrijf.

8. Up-to-date blijven

Nieuwe ontwikkelingen gaan erg snel in de ICT. Het kan moeilijk zijn om dat allemaal bij te houden als je met je dagelijkse werkzaamheden bezig bent. Bij veel outsourcing bedrijven ligt er een grote nadruk op training en opleiding, waardoor de ontwikkelingen beter bijgehouden kunnen worden. En daar kun jij dan weer van profiteren!

9. Proactiviteit

Veel bedrijven hebben een reactieve houding als het op ICT aankomt. Als er iets kapot is dan wordt het gemaakt. Daar zijn ze vaak al druk genoeg mee en de capaciteit ontbreekt om een echte proactieve houding aan te nemen. Door het outsourcen van werkzaamheden kun je wel proactief aan de slag gaan, want je kunt extra capaciteit bijschakelen als dat nodig is.

10. Snellere ontwikkeling

Doordat je snel extra resources in kunt zetten is het ontwikkelen (en groeien) van je bedrijf gemakkelijker. Dit kan doordat je eigen personeel meer tijd heeft om zich met ontwikkeling en doorgroeien bezig te houden en/of omdat je extra resources van het outsourcing bedrijf in kunt zetten. Het behalen (en wellicht overschrijden) van targets wordt mede hierdoor gemakkelijker.

Zie jij na het lezen van deze voordelen het helemaal zitten om je ICT-werkzaamheden (deels) te outsourcen? Neem contact op!

Neem contact op

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!