De impact van low-code op applicatieontwikkeling

Geplaatst op 21-06-2023

Softwareontwikkeling heeft in de afgelopen tien jaar een ware transformatie ondergaan. Waar bedrijven en organisaties vroeger externe teams moesten inhuren om hun producten te bouwen, kunnen ze nu zelf hoogwaardige applicaties ontwikkelen dankzij low-code platforms in combinatie met Salesforce en SAP.

Groei in softwareontwikkeling

Dankzij de opkomst van scrum en agile werken kunnen bedrijven en organisaties beter inspelen op technologische veranderingen dan ooit tevoren. Door te werken aan hun software ontwikkeling in korte, overzichtelijke perioden kunnen ze namelijk snel en effectief inspelen op technologische ontwikkelingen, klanteisen en de time to market, de tijd die een product nodig heeft vanaf idee naar verkoop, versnellen.

Organisaties zijn daarnaast ook meer intern applicaties gaan ontwikkelen, maar het ontwikkelen in specifieke programmeertalen vereist vaak specialistische kennis. Het aantrekken van deze specialisten is echter duur, bovendien is er een tekort aan talent. Gelukkig biedt low-code development hier een oplossing. Met low-code kunnen organisaties makkelijker en sneller applicaties bouwen die hun efficiëntie en effectiviteit verbeteren.

Vermindering van ontwikkelingskosten met low-code

Een ander voordeel van low-code is de aanzienlijke vermindering van programmeerkosten. Neem bijvoorbeeld het ontwikkelen van een mobiele app voor zowel Android als Apple. Vaak moeten ontwikkelaars verschillende programmeertalen gebruiken, wat resulteert in dubbele kosten omdat zelden iemand beide talen beheerst. Low-code platforms lossen dit probleem op, omdat ontwikkelaars een applicatie kunnen samenstellen met behulp van visuele bouwblokken en modellen. Het platform vormt een goede basis voor ontwikkelaars waarop ze andere toepassingen kunnen ontwikkelen. Ook is er minder specialistische kennis van verschillende programmeertalen nodig om een applicatie te bouwen. Met low-code wordt de ontwikkeling van software efficiënter en goedkoper.

Ondersteuning bij de implementatie van low-code oplossingen

Bij Linden-IT begrijpen we het belang van ondersteuning bij de implementatie van low-code-oplossingen. Daarom hebben wij twee labels opgericht die bedrijven helpen bij het implementeren van deze oplossingen.

Ons Label Linden-MX leidt Mendix-gecertificeerde IT-professionals op, die direct aan de slag kunnen met Mendix. Deze professionals kunnen op tijdelijke basis worden ingezet of als een volledig team bij een klant worden geplaatst. Bovendien hebben wij een partnerschap met Mendix, waardoor onze klanten de benodigde licenties kunnen verkrijgen en direct kunnen beginnen met het bouwen van applicaties in Mendix.

Daarnaast hebben we het label Linden-CRM, dat consultancydiensten biedt en organisaties ondersteunt bij de implementatie, configuratie, advies en ontwikkeling op het Salesforce-platform.

Dankzij onze nauwe samenwerking met partners kunnen wij onze klanten voorzien van de benodigde licenties en hen begeleiden bij het toepassen van low-code in hun organisatie. Onze experts kunnen bij klanten worden ingezet, maar indien gewenst kunnen ze ook in dienst kunnen worden genomen, Zo kunnen bedrijven en organisaties zelfstandig applicaties ontwikkelen en beheren, met alle voordelen van low-code ontwikkeling.

Heb jij volledige ondersteuning nodig bij Salesforce- en Mendix-implementaties? Linden-IT heeft ervaren professionals met jarenlange ervaring in Salesforce, die organisaties volledig kunnen ondersteunen bij het implementatieproces. Van advies tot configuratie en maatwerkontwikkeling, wij kunnen je begeleiden gedurende het gehele traject. Daarnaast bieden wij detacheringsservices, waarbij Salesforce-consultants worden opgeleid en kunnen worden ingehuurd. Neem hier contact met ons op!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!