Applicatiebeheer trends

Geplaatst op 26-07-2022

De softwareapplicaties van vandaag – zowel on-premise als Cloud – worden steeds complexer en uitdagender om dagelijks te beheren. Maar hoewel de noodzaak om IT-infrastructuur, hardware en apparaten te beheren goed wordt begrepen, denken veel bedrijven er niet aan om hun kernapplicaties op te nemen als onderdeel van hun IT-beheer oplossing.

Hierin komt Applicatiebeheer aan pas! Applicatiebeheer wordt deels aangedreven door de noodzaak voor bedrijven om hun efficiëntie en dienstverlening te verbeteren en tegelijkertijd hun kosten te verlagen. Het is dan ook geen verrassing dat de vraag naar Applicatiebeheer toeneemt. Wat verandert er in applicatiebeheer door de digitale ontwikkelingen in de markt?

 

Klantervaring is alles

Ondernemingen besteden miljoenen dollars aan digitale transformatie, een enorme drijvende kracht achter deze investering is de wens om de klantervaring te verbeteren. Dit is op zijn beurt weer positief voor de wereld van Applicatiebeheer. Waarom? Wanneer bedrijven de juiste applicatietools correct implementeren, bieden deze tools diepgaand inzicht in hoe de klantervaring eruitziet, wanneer klanten op technisch vlak met een bedrijf communiceren. Op deze manier biedt Applicatiebeheer een unieke kans voor IT-bedrijven om technische prestaties beter af te stemmen op digitale doelstellingen.

Complexiteit

Een trends waar Applicatiebeheer veel mee te maken heeft is de complexiteiten van hybride IT. Denk hierbij maar aan componenten die zich on-premises of SaaS bevinden, of in een Cloud. Dit is een van de grootste drijfveren achter de groei in Applicatiebeheer.

Met de juiste APM-tools is het voor organisaties mogelijk om een hybride IT-infrastructuur aan te passen om de prestaties te optimaliseren en de ingewikkeldheid te ontwarren om efficiënte probleemoplossing aan te sturen. Dit geldt ongeacht of u de infrastructuur upgradet, naar een ander datacenter verhuist of gebruikmaakt van de Cloud.

Verandering in tools

Doordat klantervaring zo cruciaal aan het worden is, zegt Gartner dat er een “groeiende relatie is tussen de gezondheid van de applicatie en de gezondheid van het bedrijf”, waardoor het belang van Applicatiebeheer voor bedrijven toeneemt. Deze dynamiek verschuift de rol van Applicatiebeheer van een gespecialiseerde ops-tool naar iets dat waardevolle informatie levert voor tal van belanghebbenden. Informatie van Applicatietools kan worden ingevoerd in continue feedbackloops om software continu te optimaliseren, zowel operationeel als functioneel.

DevOps en Applicatiebeheer

Applicatie-tools kunnen ook de spil zijn om ontwikkelaars en operationele teams eindelijk beter te laten samenwerken. DevOps heeft een grote invloed gehad op Applicatiebeheer. DevOps verandert de manier waarop teams werken, wat een groter gebruik van Applicatiebeheer door dat bredere scala aan eerdergenoemde belanghebbenden stimuleert.

Hoe je het went of keert, uiteindelijk zal applicatiebeheer een groot steunpunt zijn en blijven voor bedrijven. Het is zeker geen oplossing voor alle prestatieproblemen maar het maakt het wel gemakkelijker om problemen snel te isoleren en op te sporen.

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Meld je dan aan voor ons Applicatiebeheer traineeship! Linden-IT bereid je voor op de toekomst door middel van het Applicatiebeheer Traineeship. Met het Applicatiebeheer traineeship ontvang je direct een arbeidsovereenkomst, een volledig salaris en een leaseauto bij de start op een project. Daarnaast heb je naast de klassikale trainingen ook toegang tot een onlinestudie bibliotheek met trainingen.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!