Azure Cloudmigratie checklist

Geplaatst op 03-03-2020

Steeds meer bedrijven zetten de stap naar de Cloud. Maar wat komt er allemaal bij kijken? Deze checklist helpt je met plannen, beoordelen en starten van je migratie naar de Azure Cloud. In de checklist zitten extra tools die de inventarisatie gemakkelijker maken en die helpen met de overstap naar Microsoft Azure.

1. Identificeer en betrek belanghebbende

Benader belangrijke mensen in de organisatie die verantwoordelijk zijn voor de ICT en zakelijke kant. Hoe eerder er betrokkenheid is, des te sneller en gemakkelijker het migratieproces verloopt.

2. Maak een strategisch plan

Leg doelstellingen en prioriteiten vast voor de Cloudmigratie. Plan de migratie niet rondom grote evenementen en migreer applicaties die niet afhankelijk zijn alvast naar de cloud.

3. Bereken de totale eigendomskosten

Maak een schatting van de kostenbesparing met de Total Cost of Ownership (TCO) -calculator die je kunt realiseren door je workloads te migreren naar Azure.

4. Ontdek en beoordeel applicaties op locatie

Beoordeel voordat je gaat migreren alle lokale servers op afhankelijkheid. De Azure Migratie-tool helpt je te inventariseren en de VM’s en app-afhankelijkheden van je migratie beter te begrijpen.

5. Beveiliging verbeteren en opslaan

De ondersteuning van 2008 servers verloopt binnenkort. Geef prioriteit aan de migratie van workloads die worden uitgevoerd door SQL Server en Windows Server 2008 (r2) naar Azure.

6. Krijg ondersteuning voor je implementatie

Veel organisaties schakelen de hulp van buitenaf in voor de ondersteuning bij cloud migraties. Linden-IT is de IT-partner die ondersteuning biedt bij Cloudmigraties door kundige IT-professionals in te zetten. Een gestroomlijnde en betrouwbare IT-omgeving is must voor iedere onderneming.

7. Verhoog de vaardigheden van je team

Een succesvolle organisatorische verandering is alleen mogelijk met een solide basis aan kennis. Gratis trainingen van Microsoft verhogen de vaardigheden van je collega’s op het werk. Zo kun je basiscursussen van Azure volgen, maar ook cursussen gericht op architectuur en beveiliging.

8. Ken je migratie-opties

Voordat je gaat migreren moet duidelijk zijn voor welke migratiestrategie gekozen wordt. Denk hierbij aan rehosting, refactoring en rearchitecting. Probeer om te beginnen met rehosting, vaak aangeduid als ‘lift-and-shift’ migratie. Met deze aanpak kunt je applicaties migreren zoals ze zijn, zonder het risico of de kosten van codewijzigingen.

9. Stuur je migratie aan met een paar workloads

De migratie in één keer uitvoeren is onrealistisch en brengt veel obstakels met zich mee. Migreer workloads met lage complexiteit als een pilot. Zo kan je snel succesboeken in je migratieproces. Voer daarna een pilot uit door fysieke servers of VM’s te migreren van on-premises tot Azure met behulp van Azure Site Recovery.

10. Migreer je resterende workloads naar Azure

Na het lanceren van een succesvolle pilot kan de echte migratie van start gaan.  Gebruik de lessen en tools van de piloot om in delen te migreren naar Azure.

11. Buitenbedrijfstelling bestaande on-premises infrastructuur

Als het migratieproces achter de rug is en alles functioneert naar behoren, kan het ontmantelingsproces van de lokale IT-systemen beginnen. Deze verouderde IT-systemen worden immers niet meer gebruikt.

12. Optimaliseer, beveilig en beheer je gemigreerde workloads

Met de Azure Cost Management en Azure Security Center kan je na het migreren het gebruik en de besparing blijven optimaliseren.

13. Innovatie

Focus op bedrijfsinnovatie met volledig beheerde Azure-diensten en hulpmiddelen voor modernisering van je applicaties.

Migreren naar Azure

Voor een compleet overzicht met alle ins en outs kan je de Cloudmigratie Essentials e–book downloaden.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!