Beste doe-het-zelf (DIY) cloudopslag-tools van 2022: bouw je eigen cloudopslag

Geplaatst op 11-10-2022

Wil je totale controle over je cloud server omgeving? Dan wil je misschien een sprong in het diepe wagen en je eigen cloud server bouwen. Je eigen cloud server bouwen is een eervolle onderneming die veel vruchten zal afwerpen. Je hebt totale controle over je gegevens, de best mogelijke privacy (als je alles goed configureert) en je kunt op je cloud server omgeving installeren wat je maar wilt.

Een blog door Sjoerd Adding (foto), functioneel applicatiemanager bij Linden-IT

Misschien wil je ook op reis bij je privé bestanden kunnen en denk je dat het maken van je eigen cloud server de beste optie is. Als je er zin in hebt om het eens te proberen, dan is dit artikel voor jou. Ik geef je alle hulpmiddelen die je nodig hebt plus een stap voor stap gids voor elke oplossing om het proces zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Hoewel een cloud server een virtuele server is, is het nog steeds noodzakelijk dat je hardware en software hebt om je eigen cloud server te maken. Daarom zul je moeten investeren in apparatuur of in een virtuele host. Het is geen proces voor lichtzinnigen, dus als je na het lezen van dit artikel nog niet overtuigd bent dat je je eigen cloud server wilt maken dan weet ik het ook niet meer.

doe-het-zelf Cloud Opslag vs Professionele Cloud Opslag

Waarschijnlijk een van de meest voor de hand liggende voordelen van het gebruik van een kant-en-klare cloud opslag oplossing is het feit dat je geen hardware hoeft te kopen, of software te installeren. Normaal ga je over tot de aanschaf van cloud opslag, en je bent klaar om te gaan. Vaak zijn er echter beperkingen op uploads, downloads en vaak kunnen er privacy problemen zijn met openbare oplossingen.

Consumenten voelen zich vaak ongemakkelijk bij de verontrustende trend dat hackers toegang krijgen tot gevoelige bestanden in de cloud. Er zijn nu echter gedecentraliseerde blockchain-ondersteunde cloud platforms, waarbij decentralisatie de veiligheid verhoogt. Misschien schrijven ik in de toekomst nog een artikel over hoe je je eigen gedecentraliseerde blockchain-gebackte cloud server kunt opzetten.

Maar in dit artikel gaan we aan de slag met het opzetten van een basis cloud opslag oplossing die je naar eigen wens kunt aanpassen. Eén ding dat je kunt doen met je eigen cloud is hem zo inrichten dat hij volledig voldoet aan de wettelijke eisen van je industrie, bijvoorbeeld als je oplossingen nodig hebt die voldoen aan de privacy wetgeving.

Bedenk dat je behoorlijk technisch onderlegd moet zijn om je eigen cloud server te kunnen inrichten. Deze stap-voor-stap gids is gemaakt om het je zo eenvoudig mogelijk te maken en biedt je alles wat je moet weten om je cloud server in gebruik te nemen. Je zult server software moeten installeren en ook client software moeten downloaden. We bespreken welke software je voor al je toestellen nodig hebt in de whitepaper.

Ben jij benieuwd welke mogelijkheden er precies zijn voor het bouwen van je eigen cloudopslag en wat de voor en nadelen van verschillende software zijn? Laat dan jouw email adres achter en download het Linden-IT whitepaper!

"*" geeft vereiste velden aan

Ben jij al thuis in de cloud? Maar wil jij jezelf hier nog verder in ontwikkelen? Dan is het Linden-IT cloud traineeship wat voor jou! Kijk hier voor meer info..

Is jouw organisatie toe aan een goed werkende cloud omgeving die helemaal afgestemd is op jullie wensen en behoeftes? Laat hier je vacature achter en wij gaan direct opzoek naar de juiste cloud engineer.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!