Business Intelligence & DATA trends!

Geplaatst op 04-02-2022

Business Intelligence en DATA staat ​​nooit stil. We zijn op het punt beland dat veel bedrijven zich niet meer afvragen óf ze iets met BI moeten doen, maar wat. Wat staat ons in 2022 te wachten op dit gebied? Van kunstmatige intelligentie tot Data Automation tot Collaboratieve BI, deze blog gaat in op de belangrijkste Business Intelligence & DATA trends voor dit jaar.

Kunstmatige Intelligentie

Kunstmatige intelligentie (KI) is de wetenschap die erop gericht is machines te laten uitvoeren wat gewoonlijk wordt gedaan door mensen. De verwachting is dat kunstmatige intelligentie het komende jaar zal veranderen naar een meer verantwoordelijke en schaalbare technologie, aangezien bedrijven veel meer zullen vragen naar KI gebaseerde systemen. Volgens Gartner’s Data and Analytics-onderzoek, zullen historische gegevens niet langer meer de belangrijkste drijfveer zijn van. In plaats van dat bedrijven terugkijken naar wat er gebeurd is, kunnen ze nu voorspellingen maken op basis van die geschiedenis en er beter van worden. Steeds meer van dit soort voorspellingen en analyses kunnen automatisch gegenereerd worden door kunstmatige intelligentie. Hierdoor zal er geen gebruik meer gemaakt worden van een programma of dashboard.

Collaboratieve Business Intelligence

Twee hoofden zijn beter dan een? Hoe zit het met twee afdelingen zijn beter dan één? Meer en meer zien we een nieuw soort Business Intelligence opkomen: de collaboratieve BI. Dit is een combinatie van samenwerkingstools, waaronder Sociale Media en andere 2.0-technologieën, met online BI-tools. Deze BI-tools maken delen gemakkelijker door het genereren van geautomatiseerde rapporten die op specifieke tijden en aan specifieke mensen kunnen worden gepland.

Data Automation

In de afgelopen jaren zijn er zoveel gegevens geproduceerd, opgeslagen en verwerkt dat bedrijven en organisaties serieus op zoek waren naar moderne oplossingen voor gegevensautomatisering om enorme hoeveelheden verzamelde informatie aan te pakken. Business Intelligence heeft veel automatiseringsmogelijkheden hierin gebracht en in 2022 zullen we dit nog meer zien. Langdurige barrières tussen datawetenschappers en zakelijke gebruikers worden langzaam gemengd tot een one-stop-shop voor alle gegevensvereisten die een bedrijf kan hebben – van het verzamelen, analyseren, monitoren, rapporteren en delen van bevindingen.

Data Storytelling & Datavisualisatie

Het blootleggen van inzichten door middel van data-analyse is niet meer genoeg. Het communiceren van inzichten aan anderen is wat uiteindelijk de besluitvorming stimuleert. Informatie omzetten in bruikbare inzichten die met anderen gedeeld kunnen worden, is niet eenvoudig, maar BI-tools maken het gemakkelijker door middel van Data Storytelling en Datavisualisatie.

Data Storytelling plaatst informatie in een context door een verhaal rond datasets te bouwen, denk aan dashboards, storyboards, interactieve rapporten of een andere vorm. Datavisualisatie zet gegevens weer om in afbeeldingen en grafieken die gemakkelijker te begrijpen zijn dan blokken tekst en cijfers. Deze methodes leggen de inzichten uit op een boeiende en makkelijke manier zodat iedereen in een organisatie in staat is om deze gegevens volledig te begrijpen en ernaar te handelen.

Het interpreteren en overbrengen van belangrijke inzichten door middel van Data Storytelling en Datavisualisatie. zal essentieel blijken in bedrijven.

Word data gedreven in 2022 en maak gebruik van Business Intelligence!

Data gedreven zijn is niet langer een ideaal; het is een verwachting bij bedrijven. Als u klaar bent om aan uw Business Intelligence-reis te beginnen of de trends van 2022 bij te houden, neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder!

Neem contact op

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!