Carrière als Software Developer

Geplaatst op 15-12-2015

De stappen binnen je carrière als software developer

Er zijn vele mogelijk manieren om van baan te veranderen, maar hierbij de eerste in een reeks blogs om succesvolte zijn bij het vinden van een nieuwe baan. Creëer je eigen toekomst en neem de juiste stappen in je Software Developer carrière.

Voor Software Developers de grootste voordelen van blijven zitten waar ze nu zitten is de zekerheid die ze hebben en een duidelijk pad bij hun huidige werkgever. De zekerheden die een zo’n baan vroeger gaven zijn echter steeds meer onzeker in een bewegende markt waarin de wetgeving continu veranderd.

Je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor je eigen zekerheden en dit kan prima als medewerker binnen een organisatie. Je hoeft hiervoor geen eigen baas te zijn, met de onzekerheden die dat met zich meebrengt. Een goede en duidelijke carrièreplanning zijn hier echter wel bij nodig en een visie voor de toekomst die niet statisch is, maar dynamisch mee groeit met jou als Software Developer.

Er zijn voldoende mogelijkheden om je eigen toekomst zeker te stellen en hier je eigen wensen in naar voren te laten komen. Jouw wensen zijn bespreekbaar en vaak ook nog eens dichterbij dan je denkt.

In de komende blogs bespreken we de mogelijkheden, de bedreigingen, onzekerheden en de kansen in jouw carrière als Software Developer.

Weet wat je doet, waarom je het doet en wat je wensen zijn.

Het is erg belangrijk om te bedenken wat je wilt met je carrière als Software Developer. Het gaat hierbij om een vergelijking van wat je nu hebt en waar je over 5 of 10 jaar wilt zijn. Het is een lange periode en zoals ik al eerder schreef is het dynamisch, dus niets staat vast. Toch is het wel goed om na te denken over de toekomst en een globaal beeld te hebben van waar je wilt staan. Op deze manier is het ook op te delen in stukken en kun je bepalen wat je eerste doelen zijn om te bereiken.

Ondanks een lange termijn planning draait het allemaal om het hier en nu. Je hebt nu bepaalde behoeftes en bevind je in een situatie waarbij je werk aan bepaalde eisen moet voldoen. Over een aantal jaar kan dit echter compleet anders zijn.

Wil je vanuit huis werken, wat is je gewenste reistijd, wil je meer geld verdienen, wil je minder werken of wil je alle hiervoor genoemde. Wat is je motivatie hierachter? Schrijf je wensen op, de kans is groot dat je niet alle wensen direct kunt invullen, maar het is een eerste stap op weg naar de ideale carrière.

Bio:

Gerbert Jan Valk is oprichter en eigenaar van Linden-IT en heeft jarenlange ervaring in het vinden van de juiste baan voor IT professionals en in recruitment. Met Linden-IT zet hij zich in voor om jouw carrière als Software Developer verder te ontwikkelen. Daarnaast is hij CEO van Linden Mobile, ontwikkelaar van digitale oplossingen voor app en web. Hij is tevens actief betrokken bij Appril Festival, het festival rondom apps dat elk jaar in april plaatsvind.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!